Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 19. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újfajta adónem jön, érdemes váltani

Újfajta adónem jön, érdemes váltani

Decembertől lehet bejelentkezni kisadózó vállalkozásként az adóhatóságnál, - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Elsősorban az egyéni vállalkozók járhatnak jól az újfajta adónemmel, amely évi 6 millió forint bevételig kedvezményes adózást tesz lehetővé az egyéni vállalkozók, az egyéni cégek és a kizárólag magánszemély taggal rendelkező bt.-k és kkt.-k számára - mondta a hivatal szóvivője a Gazdasági Rádiónak.

Linczmayer Szilvia szerint ez egy rugalmas, év közben is változtatható lehetőség. 6 millió forint alatt az összes adóteher , havonta 50 ezer forint, ha valaki ezt átlépi, akkor két dolgot tehet – mondta Linczmayer Szilvia. Dönthet úgy, hogy kilép, kisvállalkozói voltát megszünteti, de dönthet úgy is, hogy továbbra is ezt az adóformát választja, de akkor ami a 6 millió forint feletti bevétel rész, ott 40 százalék plusz adót kell fizetnie.

Ha valakinek például „véletlenül beesik' egy 10 millió forintos munkája, amivel korábban nem számolt, akkor célszerű utánajárni, hogy megéri-e továbbra is a jelenlegi adóneme, vagy nem, jegyezte meg a a hivatal szóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.