Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Február 27. 00:00, szombat | Sport

Jó játék, bravúros győzelem

Jó játék, bravúros győzelem

Rangadót nyert a Tatai AC férfi kézilabda csapata az NBI/B hétvégi fordulójában.

Egy végletekig kiélezett találkozón a TAC 27-26-ra győzött a Csurgó U23-as csapata ellen, ezzel megszerezte első győzelmét a tavaszi idényben.
Ősszel Csurgón 30-25-re nyert a hazai csapat, a Somogy megyeiek a forduló előtt a második helyen álltak a bajnokságban. A Tatai AC két vereséggel kezdte a tavaszi szezont, így kettőzött erővel készült a mai rangadóra.
A várakozásoknak megfelelően gyors, agresszív játékkal kezdett a Csurgó. Több gólt is szereztek leindításból, az első percekben 5-2-re, majd 6-3-ra vezettek. Ekkor Sibalin Jakab időt kért, aminek meglett az eredménye: a védekezés feljavult, elöl pedig egyre többször betaláltak Kanyó Bencéék. A huszadik percben már csak egy gól előnyben volt a Csurgó (11-12), a félidő végére pedig sikerült megfordítani az eredményt: 15-14.
A második játékrészben sem változott a játék képe: a TAC megpróbált sok keresztmozgással, türelmesen támadni, hátul pedig igyekeztek minél hatékonyabban kivonni a játékból az ellenfél beállóját, illetve a 9 méterről is bátran próbálkozó átlövőket. Szalczinger János és Szám Ferenc középen, a kettes pozícióban pedig Juhász Ádám és Kanyó Balázs, illetve Lehőcz Zoltán állta a rohamokat. Támadásban Juhász Ádám és Kanyó Bence mozgatta a csapatot: a helyzeteket viszonylag jó százalékkal sikerült értékesíteni. A TAC tartotta az előnyt, vezettünk a negyvenedik és az ötvenedik percben is. A Csurgó azonban nem adta fel, és a befejezés előtt 2 perccel visszavették a vezetést. A TAC-ot ezt nem zavarta meg, egy jó védekezés után előbb egyenlítettünk, majd 21 másodperccel a vége előtt újra nálunk volt az előny. A Csurgó az utolsó támadásra lehozta kapusát és hét emberrel rohamozott, de előbb Czérna Tibor védett parádésan, majd a kipattanó a kapufán csattant. Ez volt az utolsó momentum, a Tatai AC 27-26-ra győzött.
Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati-csoport, 16.forduló:
Tatai AC – Csurgó U23 27-26 (15-14)
Legjobb tatai góldobó: Juhász Ádám 10
„A csapatot emelném ki elsősorban, hihetetlen akarattal játszottak. Mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez, egy nagyon jó, összeszokott együttest győztünk le. Az örök szabály most is érvényesült: csak jó védekezéssel lehet nyerni, örülök a sikernek” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Végig elhittük, hogy nyerhetünk. Akkor sem estünk pánikba, amikor nem sokkal a vége előtt újra átvette a vezetést a Csurgó. Egy győzelem mindig jókor jön, a tavaszi két vesztes meccs után ez most különösen igaz” – fogalmazott Juhász Ádám.

női kézilabda bajnokság, NBII, Északi-csoport, 12.forduló:
Tatai AC – TFSE 42-15 (21-7)
legjobb tatai góldobók: Völgyi Ágnes 11, Kulcsár Gyöngyi 9
„Nagyjából ilyen mérkőzésre számítottunk, a csapattól azt kértem, hogy végig maximális erőbedobással játsszon. Ezt betartották, a kombinatív játék jól működött, szépen játszottunk, nagy előnynél is igyekeztünk végigvinni a figurákat. A második félidőben a fiatalok is lehetőséget kaptak, és külön öröm, hogy mindannyian lelkes játékkal és gólokkal bizonyítottak” – értékelte a látottakat Csányi Gábor vezetőedző.
„Nagyon jó idénykezdet volt, hamar eldöntöttük a mérkőzést, és új dolgokat is tudtunk gyakorolni. Nem hagytuk, hogy megtévesszen minket az ellenfél tabellán elfoglalt helyezése, végig nagy kedvvel és lendületesen kézilabdáztunk. Igyekeztük a technikai és taktikai elemeket sulykolni, a jövő héten ugyanis nagy rangadó vár ránk idegenben a Pilisvörösvár ellen” – tette hozzá Kulcsár Gyöngyi csapatkapitány, aki a pénteki TAC bálon vehette át az „Év felnőtt női játékosa” címet.

Juniorok:
Tatai AC – TFSE 10-0 (az ellenfél nem jelent meg, így játék nélkül nyert a TAC)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.