Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Szeptember 30. 09:21, hétfő | Helyi sport

Jó játék és győzelem

Jó játék és győzelem

Magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata a SZESE Győr II. ellen az NBI/B Nyugati csoportjának harmadik fordulójában, szombaton este

A fekete-fehérek 38-19-re verték ellenfelüket, és folytatták jó szereplésüket a bajnokságban. Győztek a juniorok is, egy végletekig kiélezett csatában egy góllal múlták felül riválisukat, és megszerezték idei első bajnoki pontjaikat. A kezdés után azonnal magához ragadta a kezdeményezést a Tatai AC, és hamar többgólos előnyre tett szert. A lelkes győri fiatalok gyors játékra késztették a hazaiakat, a nézők az elejétől fogva látványos játékot láthattak. A félidőben 19-7-et mutatott az eredményjelző a TAC javára. A második félidőben sem változott a játék képe. Támadásban ellenállhatatlan volt a Tatai AC, betörésből, lerohanásból és kijátszott helyzetből is betaláltak a fekete-fehérek. A nagy előny birtokában egy ideig áttértek nyitott védekezésre, majd a végén újra hatos fallal igyekeztek megszűrni a győri támadásokat. Az utolsó találatot Schneider Patrik szerezte egy időntúli szabaddobásból. A vége 38-19 lett, a Tatai AC esélyeshez méltón magabiztosan tartotta otthon a két pontot.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 3. forduló:
Tatai AC -SZESE Győr II. 38-19 (19-7)
legjobb tatai góldobók: Schneider Patrik 8, Hollós Máté, Gróf Richárd 5-5
"Végig komolyan vettük a mérkőzést a fiatal és lelkes győriek ellen. Szép támadásokat vezettünk, a kombinatív játék jól működött. A mai találkozón lehetőség nyílt többféle védekezés kipróbálására, illetve azok is többet tudtak játszani, akik eddig valamivel kevesebbet voltak pályán. Gólokkal hálálták meg a bizalmat, ami biztató a jövőre nézve"-mondta a lefújás után Fülöp Péter vezetőedző. "Nagyon jól éreztem magam a pályán, örülök, hogy eredményes és színes játékot tudtunk nyújtani. A védekezés is rendben volt, ez volt az alapja a biztos győzelemnek. Megyünk tovább, remélem, a jövő héten is hasonló játékkal tudjuk megörvendeztetni lelkes szurkolóinkat"-fogalmazott mérkőzést követően Schneider Patrik, a csapat legeredményesebb játékosa.
A TAC az első három fordulóban két győzelmet szerzett és egyszer döntetlent játszott.
juniorok:
Tatai AC -SZESE Győr II. 24-23 (13-12)
legjobb tatai góldobó: Fodor Gábor 5
"Végre győztünk, nagyon kellett a fiúknak a sikerélmény, egy alakulóban lévő, fiatal csapatnak ez nagyon fontos. Végig hajtottak, küzdöttek és meglett az eredménye. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ellenfelet sikerült meglepnünk azzal, hogy két sorral játszottunk. Az egyikben a magasabb játékosok kaptak helyet, ők hatos falat védekeztek, a másik sor alacsonyabb és mozgékonyabb volt, ők nyitott védekezéssel léptek pályára. Mindkét sor megtette a magáét, egy igazi csapatot láthattunk a pályán, példaértékű volt az az összefogás, amivel 5 perccel a vége előtt meg tudtuk fordítani a mérkőzés állását"-értékelt az összecsapás után Szurcsik István, a juniorok edzője.
"Végig biztattuk egymást, hogy ezt a meccset meg kell nyerni. Akkor sem adtuk fel, amikor a vége előtt nem sokkal két góllal elhúzott ez ellenfél. Fordítottunk és az utolsó akciót is sikerült kivédekezni. A győzelem mellett az a legörömtelibb, hogy egyre jobban meg tudjuk valósítani az edzéseken gyakoroltakat"-mondta a találkozó után Fodor Gábor, a fiatalok legeredményesebb játékosa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás