Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. Október 28. 08:40, szerda | Helyi

Jó játék és győzelem Várpalotán

Jó játék és győzelem Várpalotán

30-22-es győzelmet aratott a Tatai AC férfi kézilabda együttese idegenben a Várpalota ellen az NBI/B Nyugati csoportjának hetedik fordulójában, szombaton.

A TAC utoljára 2010-ben nyert a Veszprém megyei csapat otthonában.

Tavaly Tatán a TAC nyert 23-19-re, tavasszal viszont visszavágott a Várpalota 25-23-ra. A Tatai AC a szezon végén negyedik lett, a Várpalota a 16-ik helyen végzett. A Várpalota az utóbbi években mindig kellemetlen ellenfél volt, a TAC utoljára 2010 októberében nyert idegenben. Azóta háromszor játszottak Várpalotán - 2011/12-ben a TAC NBI-es volt -, kétszer a piros-feketék nyertek, egyszer pedig döntetlenre végeztek a csapatok.
A találkozó első harmadában még szoros volt az állás, tíz perc után 4-4-re állt a mérkőzés. Azután egyre jobban összeállt a tataiak védekezése, elöl pedig türelmesen, helyzetig játszottak Kanyó Bencéék. A lehetőségek nagy részét sikerült gólra váltani, így a huszadik percre három gólra nőtt a különbség (10-7). A félidő végéig maradt a tatai előny, a szünetre 14-11-es vendég vezetéssel vonultak be a csapatok.
Fordulás után a tatai védelem továbbra is hatékonyan állította meg a palotaiak középső embereit, a Szalczinger-Szám duó sokszor kényszerítette hibázására a hazai támadókat. Elöl továbbra is koncentráltan, sok passzal támadott a TAC, a vendégcsapat előbb-utóbb megtalálta a rést a hazai a falon, a ziccerekből pedig rendre gól lett. A negyvenedik percben 19-13-ra, a hajrá előtt pedig már 26-19-re vezetett a Tatai AC. A támadók átlövésből, szélről és betörésből is eredményesek voltak, akadt néhány lerohanás is: szinte a teljes repertoárt fel tudta vonultatni a TAC. Hátul szélről is felléptek védekezni a vendégek, így egy idő után teljesen elbizonytalanították a hazai támadókat. Végül magabiztos játékkal, végig vezetve 30-22-es győzelmet aratott a Tatai AC.
Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 7.forduló:
Várpalota - Tatai AC 22-30 (11-14)
Legjobb tatai góldobók: Kanyó Ádám, Kanyó Bence, Szövérdffy Szabolcs 5-5
„Egész héten nagy elszántsággal készültünk a találkozóra. Az utolsó helyezett otthonában kötelező volt a győzelem, végig okosan, türelmesen kellett játszani, hogy kijöjjön a két csapat közötti különbség. A kulcsmomentum akkor jött el, amikor az első félidőben összeállt a védekezésünk. Onnantól kezdve, betartva a megbeszélt taktikát, megérdemelt győzelmet arattunk” – mondta a találkozót követően Radnai Nándor, aki a Tatabánya mérkőzése miatt távollévő Sibalin Jakab helyett, Márton Ádámmal együtt irányította az együttest.
„Nehéz meccsre számítottunk, sokat készültünk az ellenfél játékából és azt kaptuk, amit vártunk. Bejött a taktika, ami arra épült, hogy hosszan, türelmesen támadjunk, hátul pedig zártan és keményen védekezzünk. Nagyon fontos volt, hogy, amikor a második félidőben hat gólról négyre visszajött a Várpalota, akkor tudtunk váltani és újra elhúztunk nyolccal. A múlt héten hasonló szituációban visszahoztuk az ellenfelet a meccsbe, most viszont a magunk javára tudtuk dönteni a mérkőzést. A jobbik arcunkat mutattuk, nagyon kellett ez a győzelem, a Dabas ellen is mindent megteszünk a sikerért” – fogalmazott Kanyó Bence.
Junior:
Várpalota – Tatai AC 22-32 (7-14)
Legjobb tatai góldobók: Szurcsik Vince, Tóth Bence, Sajóvölgyi Dávid 7-7
„Nagyon kellett ez a győzelem, így is készültünk, hogy ma nyerni kell. Voltak hibák, de a fiúk igyekeztek megvalósítani a megbeszélteket. Végig vezettünk, a második félidőre az kértem, hogy játsszunk felszabadultan. A találkozó úgy alakult, hogy a serdülőket is be tudtam cserélni, hadd edződjenek éles helyzetben” – értékelt Márton Ádám, a junior csapat edzője.
„Nagyon kellett az önbizalmunknak ez a siker. Már az elején elhúztunk, 5-1-re vezettünk, és végig megtartva az előnyt, végül magabiztosan nyertünk. A jövő héten a Dabas ellen is nyerni szeretnénk” – mondta Szurcsik Vince.
Női kézilabda NBII, Északi csoport, 5.forduló:
Szent István II. – Tatai AC 21-36 (10-15)
Legjobb tatai góldobók: Kulcsár Gyöngyi 11, Szőts Fanni 8, Zsótér Daniella 5
„Igazi csapatmunka volt a mai győzelem. Bár tudtuk, az ellenfél csapata jelentősen átalakult tavalyhoz képest, sokat készültünk, videóztunk, elemeztük a játékukat. Ennek meglett az eredménye, kiváló kapusteljesítmény mellett jól védekeztünk, elöl pedig eredményesen támadtunk” – mondta a lefújás után Csányi Gábor vezetőedző.
„Szerettük volna a múlt heti vereséget feledtetni. Egész héten így készültünk, ez látszott a teljesítményeken is. Végig koncentráltan, fegyelmezetten, harcosan játszottunk, a védekezés rendben volt, elöl pedig jó lövőszázalékkal céloztunk. Az ellenfél falát jól mozgattuk, köszönöm a társaknak, hogy ennyi jó labdát adtak. A győzelmet Völgyi Áginak ajánljuk, reméljük, mihamarabb meggyógyul és vissza tud térni” – tette hozzá Kulcsár Gyöngyi.
Juniorok:
Szent István II. – Tatai AC 48-21 (20-11)
Legjobb tatai góldobók: Stodola Eszter 5, Sajdli Rebeka 4, Krupánszki Kíra 3
„Rengeteg hibával játszottunk, ellenfelünk átrohant rajtunk. Sérülések, betegségek miatt sok volt a hiányzónk, de ilyen sok gólt így sem lett volna szabad kapnunk. Magunkhoz képest is alulteljesítetünk, a folytatásban sokkal többet várok a lányoktól” – értékelt Gubicza István, a fiatalok trénere.
„A védekezés ma nem ment, csak rövid ideig tudtuk úgy, ahogy szorosabbá tenni a meccset. Elöl próbálkoztunk, néhány dolog be is jött, de összességében nem voltunk a toppon. Nincs más választásunk, küzdeni, hajtani kell tovább, hogy jobb eredményeket érjünk el” – fűzte hozzá Stodola Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya