Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. Március 23. 09:35, hétfő | Helyi sport

Jó játék és siker Füreden

Jó játék és siker Füreden

20-19-re nyert idegenben a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Balatonfüred U23 ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 20.fordulójában, vasárnap. A mérkőzésen debütált a TAC héten kinevezett új vezetőedzője, Sibalin Jakab.

Ősszel 24-23-ra nyert hazai pályán a Tatai AC, és a tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül most is kiélezett csatára volt kilátás.
Jól kezdett a Tatai AC, de 0-2 után az NBI-es csapatból visszajátszókkal megerősített Füred fordított (3-2). Ezután fej-fej mellett haladt a két gárda, a 10.percben ismét a vendégeknél volt az előny (3-5). Mindkét oldalon a védelmek jeleskedtek elsősorban és a kapusok is jó napot fogtak ki: a hazaiaknál Borbély Ádám, a Tatai AC-nál Czérna Tibor nyújtott kiemelkedőt. A taktikusan játszó TAC aztán a 20. perc környékén 10-6-ra ellépett, ám a lelkesen küzdő hazaiak a lefújásig egy gólra felzárkóztak (10-11).
A második felvonásban sem változott a játék képe, előbb a Füred vette vissza a vezetést (12-11), majd újra tatai percek következtek (12-13). Ahogy telt az idő, a TAC egyre szorosabbra húzta a reteszt hátul, a Kányai-Kovácsovics páros középen szinte átjátszhatatlan volt, Czérna Tibor pedig továbbra is kiválóan védett. Elöl Schneider Patrik és Kiss Ádám szórta a gólokat, így az 54.percre ismét négy góllal vezetett a TAC (16-20). Ekkor védekezést váltott a Füred, és nagy hajrát nyitva igyekezett befogni ellenfelét. Emberelőnyben támadhattak a döntetlenért, de ahogy a mérkőzés egészében, most is kifogástalan védőmunkát mutatott be a Tatai AC, és végül 20-19-re megnyerte a találkozót.
Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 20. forduló:
Balatonfüred U23 – Tatai AC 19-20 (10-11)
legjobb tatai góldobók: Schneider Patrik, Kiss Ádám 7-7
„Kiválóan védekeztünk, ez megalapozta a sikert. Mindenki hozzátett a győzelemhez, ma igazi csapatként teljesítettünk. A szoros eredmény ellenére úgy gondolom, igazságtalan lett volna, ha nem nyerjük meg a találkozót” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab, a Tatai AC új vezetőedzője.
„Jó napot fogtunk ki és egy fiatal, erős csapatot sikerült legyőznünk. Megyünk tovább, újra versenyben vagyunk a dobogóért folytatott küzdelemben” – tette hozzá Czérna Tibor csapatkapitány.

Címkék: tac kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás