Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Április 08. 09:33, hétfő | Helyi sport

Jó játék, magabiztos győzelem Siklóson

Jó játék, magabiztos győzelem Siklóson

Idegenben győzött a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Siklós ellen az NBI/B Nyugati csoportjában, a 25. fordulóból előrehozott mérkőzésen, vasárnap.

A TAC 34-30-ra verte riválisát, és fellépett a dobogó harmadik fokára. Sikert arattak a juniorok is, 36-30-ra nyertek a siklósi fiatalok ellen.


A sereghajtó Siklós ellen ősszel, hazai pályán 44-19-re nyert a Tatai AC, ám az ellenfél azóta megerősödött, így kemény mérkőzésre volt kilátás a Baranya megyeiek ellen.

Jól kezdett idegenben a Tatai AC, és hamar előnyt szerzett az utóbbi időben jó játékkal előrukkolt siklósiak ellen. A vendégcsapat irányított, tartotta egy-két gólos előnyét, a szünetben pedig már hárommal vezetett (18-15).

A második játékrész is jól indult, már öt gól volt az előny, amikor a hazaiak elkapták a fonalat és a félidő közepére kiegyenlítettek, sőt, a vezetést is átvették (22-23). Ekkor a TAC is váltott, és sikerült megbontani a masszív, de statikus hazai védőfalat. Sorra adódtak a lehetőségek, amelyeket jó százalékban használtak ki a vendégek, így 10 perc alatt visszaállt az 5-6 gólos tatai vezetés. A végén, egy küzdelmes, hajtós mérkőzésen 34-30-cal zártak a csapatok,

Férfi kézilabda NBI/B, előrehozott mérkőzés a 25. fordulóból:

Siklós – Tatai AC 30-34 (15-18)

Legjobb tatai góldobók: Basky Szabolcs 10, Szám Ferenc, Kanyó Balázs, Schneider Patrik 6-6

„Nehéz mérkőzésre készültünk, és nem is lett könnyű, de jól küzdöttünk és csapatjátékban is felülmúltuk az ellenfelet. Nekem is kijött a lépés, örülök, hogy tudtam segíteni a csapatnak” - mondta a találkozó után Basky Szabolcs, a csapat legeredményesebb játékosa.

„A kötelező győzelmek a legnehezebbek, ez most sem volt másképp. Az ellenfél sokat erősödött az elmúlt időszakban, főleg fizikálisan fejlődtek sokat. De összességében jobbak voltunk, külön öröm, hogy, amikor a második félidőben utolértek minket, akkor is tudtunk váltani. A keresztmozgásokkal, a falra töréssel sikerült megbontani a védekezésüket, így percek alatt újra elhúztunk és végül magabiztosan nyertünk” – értékelt a lefújás után Kiss István, a csapat edzője.

Juniorok:

Siklós – Tatai AC 30-36 (11-18)

Legjobb tatai góldobó: Tóth Bence 7

„Végig vezettünk, magabiztosan játszottunk és győztünk. Örülök a hét gólomnak, ma is sok hasznát vettem annak, hogy évekig kajakoztam, így a fizikai párharcokkal nem volt gond” - mondta a mérkőzést követően Tóth Bence, aki először lett a csapat legeredményesebb játékosa.

„Nagyon jó mérkőzés volt, amelyen lehetőséget tudtam adni mindenkinek. Egy nagyon fiatal csapatot küldtem pályára, többségük 1995-96-os születésű. A jövő csapatát építjük, örülök, hogy éles helyzetben is megállták a helyüket” - fogalmazott Szurcsik István, a fiatalok edzője.

Címkék: tac eredmények

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás