Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. December 02. 00:00, szerda | Helyi

Jó játék, megérdemelt siker

Jó játék, megérdemelt siker

Magabiztos játékkal 28-24-re verte a Tatai AC férfi kézilabda csapata hazai pályán a Szigetszentmiklóst az NBI/B Nyugati csoportjának 11.fordulójában.

A TAC kiváló csapatjátékkal múlta felül ellenfelét, a fekete-fehérek közül tizenegyen szereztek gólt a találkozón.

Jobban kezdtek a vendégek, röviddel a kezdés után 3-1-re vezettek. Aztán belelendültek a hazaiak is, 4-3-nál már a TAC-nál volt az előny, a huszadik percben pedig 11-7-es tatai előnyt mutatott az eredményjelző. A TAC igyekezett helyzetig játszani, Kanyó Bence irányításával 3-4 passz után is volt türelmük passzolni, így sokszor sikerült góllal befejezni a támadásokat. Hátul Czérna Tibor parádézott, a félidőre végül 16-11-es hazai előnnyel vonulhattak a csapatok.
A második játékrész is hasonló mederben zajlott, a negyvenedik percben 21-14-re, az ötvenedikben 27-20-ra vezetett a Tatai AC. Az irányító poszton ekkortájt Hímer Zoltán jeleskedett, de az egész csapat jól teljesített, mindenki gólveszélyesen és hatékonyan kézilabdázott. A vége felé lehetőséget kaptak azok is, akik eddig kevesebbet voltak pályán, a magabiztos előny tudatában játszó TAC végül 28-24-re nyert.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 11.forduló:
Tatai AC – Szigetszentmiklós 28-24 (16-11)
legjobb tatai góldobó: Szövérdffy Szabolcs 4
„Jól játszott a csapat, az első perceket leszámítva uraltuk a mérkőzést, és biztosan tartottuk itthon a két bajnoki pontot. A végén mindenkit becseréltem, mindenki igyekezett hozzátenni a sikerhez, örülök a győzelemnek” – mondta a találkozót követen Sibalin Jakab vezetőedző.
„Egész héten teljes erőbedobással készült mindenki, tudtuk, hogy egy kellemetlen stílusú, nehéz ellenfél következik. Aztán szerencsére úgy alakult, hogy hamar át tudtuk venni a kezdeményezést, és fokozatosan növeltük az előnyt. Örülök, hogy többet játszhattam, jól éreztem magam a pályán, szép lassan visszatér a kondim, remélem, egyre jobban tudok teljesíteni” – fogalmazott a szezon elején betegség miatt több találkozót is kihagyó Basky Szabolcs.

juniorok:
Tatai AC – Szigetszentmiklós 28-25 (18-12)
legjobb tatai góldobó: Sajóvölgyi Dávid 10
„Az első félidő rendben volt, a fordulás után azonban megzavart minket, hogy védekezést váltott az ellenfél. Mire a pályán is megtaláltuk az ellenszert, elfogyott az előny. Aztán nekünk is sikerült váltanunk és végül biztosan győztünk. Mögöttünk álló csapattal játszottunk, mindenképpen nyerni szerettünk volna. A két pont megvan, de nyerhetünk volna nagyobb arányban is” – értékelte a látottakat Márton Ádám, a fiatalok edzője.
„Az első félidőben nyugodtan, helyzetig játszottunk, a lövések pedig többnyire bementek. A második harminc percben aztán volt egy 0-4-es szériánk, és hirtelen szoros lett. 20-20-nál aztán sikerült újra megnyugodni és taktikusabb játékkal megnyertük a találkozót” – mondta Sajóvölgyi Dávid.
Női NBII, Északi csoport, 10.forduló:
KSI Kézilabda Akadémia – Tatai AC 28-30 (14-17)
legjobb tatai góldobók: Mayer Lívia 11, Kulcsár Gyöngyi 10
„Értékes győzelmet arattunk egy fiatal, ügyes csapat ellen. Fontos volt, hogy jól kezdtünk, utána pedig több kiváló egyéni teljesítménnyel sikerült megőrizni az előnyt” – mondta a lefújás után Csányi Gábor vezetőedző.
„Sokat számított, hogy összeszokott együttesünk van, a nehéz helyzetekben meg tudtuk tartani lélekjelenlétünket. Egységes csapatként játszottunk, plusz volt három-négy kiemelkedő formában játszó játékosunk, így le tudtuk győzni a jó erőkből álló ellenfelet” – tette hozzá Antal Dominika.
a tabella élmezőnye:
1. Pilisvörösvár 9 mérkőzés / 18 pont
2. Solymár 10 / 17
3. Tatai AC 10 / 16
juniorok:
KSI – Tatai AC 39-16 (20-8)
legjobb tatai góldobó: Kurcsik Nóra 6
„Rosszul kezdtünk és a folytatásban sem javult fel a csapat teljesítménye. A sok technikai hiba és taktikai fegyelmezetlenség miatt nem tudtuk megszorítani a tabella élmezőnyébe tartozó hazaiakat. Kapusunk így is jól védett, támadásban pedig, ha volt türelmünk végigjátszani a figurát, akkor be-betaláltunk. Egy kicsit koncentráltabb védekezéssel és pontosabb támadásvezetéssel szorosabbá tehettük volna a találkozót” – értékelt Gubicza István, a fiatalok trénere.
„Az ellenfél már az elején elhúzott, és sajnos, nem tudtuk csökkenteni a különbséget. Védekezésben nem nagyon értünk vissza, a támadásokat pedig sokszor elkapkodtuk. Elég sok ziccert dobhattak, amikor egy az egyben hozták rám, akkor igyekeztem kivárni, figyelni a kezüket, örülök, hogy jó néhányszor sikerült megzavarni őket. A jövő héten nagyobb akarat, küzdés kell, igyekszünk javítani” – fűzte hozzá Siklósi Dominika.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya