Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. November 17. 09:28, hétfő | Helyi sport

Jó játékkal biztos győzelem

Jó játékkal biztos győzelem

Jó játékkal biztos győzelem

Ötgólos győzelmet aratott a Tatai AC férfi kézilabda csapata hazai pályán a Százhalombatta ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 9.fordulójában, szombaton. A TAC 29-24-re nyert és megelőzte nagy riválisát a táblázaton. Nyertek a juniorok is, a fiatalok a félidőben még hátrányban voltak, a végén viszont 9 gólos különbséggel verték a forduló előtt második helyen állt ellenfelüket.
A két csapat hagyományosan szoros, jó csatákat vív egymással. Tavaly Százhalombattán 35-35 lett, tavasszal Tatán 23-22-re nyert a TAC.
A várakozásoknak megfelelően jó iramban kezdődött a találkozó. A 10.percben még 4-4-re álltak a csapatok, ám már ekkor látszott, hogy a Tatai AC jó napot fogott ki: határozott védekezés, jó kapusteljesítmény mellett látványos támadásokat vezetett a hazai gárda. Néhány kimaradt helyzet is belefért és a 20.percben már 11-8-ra vezetett a TAC. A félidő végéig sem változott a játék képe, a csapatok 18-13-as tatai előnnyel vonulhattak szünetre.
A második játékrészben is folytatódott a színvonalas küzdelem. A vendégek igyekeztek közelebb kerülni, de a TAC rendkívül erős csapatjátékkal verte vissza a battai próbálkozásokat. A hazaiaknál összesen tizenegyen szereztek gólt, szinte mindig másra jött ki a figura. 23-20-nál ugyan egy kicsit közelebb zárkózott a Százhalombatta, de utána nem volt megállás, a végén 29-24-re nyert a Tatai AC. Győzelmével a TAC megelőzte riválisát a bajnokságban.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 9.forduló:
Tatai AC – Százhalombatta 29-24 (18-13)
legjobb tatai góldobók: Kanyó Bence, Schneider Patrik, Kanyó Ádám, Kiss Ádám 4-4
„Egy nagyon jól felkészített csapatot győztünk le, helyenként látványos kézilabdával. Végig kézben tartottuk a találkozót, gratulálok a csapatnak. Külön öröm, hogy nagyon sok néző jött ki, remek hangulatot teremtettek a csarnokban” – mondta a mérkőzés után Fülöp Péter vezetőedző.
„Rutinos, jó csapat ellen nyertünk. Az utóbbi években mindig szoros meccseket vívtunk, most sem volt könnyű, de sikerült végig koncentráltan játszanunk, és ki tudtuk használni a lehetőségeket. A hétközi Pécs elleni kupameccsen szerzett lendület kitartott ma is, bízunk a hasonló folytatásban” – tette hozzá Kanyó Bence, aki a napokban ünnepelte születésnapját, és a mai mérkőzésen 4 góllal járult hozzá a sikerhez.
juniorok:
Tatai AC – Százhalombatta 34-25 (13-14)
legjobb tatai góldobók: Szerencsés Márk 8, Kiss Máté 7, Szurcsik Vince 6
„Egész héten úgy edzettünk, hogy kijavítjuk a múlt heti hibákat. Éreztem a fiúkon az elszántságot és az akaratot, a pénteki tréningről is úgy mentünk haza, hogy ma nyerünk. Szerencsére ezt a tüzet láttam a mérkőzésen is. A második félidő elején mutatott eredményes játékkal sikerült fordítanunk és a végén nagy különbséggel nyernünk” – értékelt Márton Ádám, a fiatalok trénere.
„Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat. Aztán feljavult a védekezésünk és a második harminc perc elején sikerült elhúznunk az ellenféltől. Jól működött a támadás, a vége nagy különbségű győzelem lett” – foglalta össze a látottakat Szurcsik Vince.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás