Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. November 24. 09:25, kedd | Helyi

Jó játékkal fontos győzelem

Jó játékkal fontos győzelem

29-26-ra nyert a Tatai AC férfi kézilabda csapata hazai pályán a Balatonfüred U23 ellen az NBI/B Nyugati csoportjának tizedik fordulójában, vasárnap.

A TAC végig vezetve, kiváló csapatjátékkal szerezte meg az élmezőnyben maradáshoz szükséges rendkívül fontos két pontot.
Az előző szezonban két szoros találkozón nyert a Tatai AC: Tatán 24-23-ra, tavasszal Balatonfüreden 20-19-re nyertek a fekete-fehérek. A bajnokság végén a TAC a negyedik, a Balatonfüred U23 a hatodik helyen végzett.
Az NBI-es csapatok utánpótlás gárdáinál mindig nagy kérdés, hogy a soron következő mérkőzésre hogyan állnak fel: hányan játszanak vissza az első osztályból. Nos, a Füred ezúttal kifejezetten erős kerettel jött el, pályára lépett az első csapatnál is többször figyelembe vett Németh Balázs, Törteli Koppány és Nemes Richárd is. Ennek megfelelően már a kezdő sípszótól agilis és koncentrált játékot láthattunk a Tatai AC-tól: a hatalmas termetű vendégfallal szemben türelmesen, helyzetig játszva kézilabdáztak a hazaiak. Hátul pedig alapvetően egy hatos fal, benne egy-egy kiugró játékos várta a füredi támadókat. A taktika működött, a tizedik percben 8-4re, a huszadikban 10-6-re vezettek Czérna Tiborék. A különbség a szünetig megmaradt, 15-11-es hazai előnnyel vonultak pihenni az együttesek.
A második félidőben sem változott jelentősen a játék képe, igaz, egy jobb füredi periódus után, a negyvenedik perc után egy gólosra olvadt a tatai előny (18-17). Ma azonban mindig volt valaki, aki továbblendítette a csapat szekerét, így az ötvenedik percre, újra három volt „közte”, 23-20. Az utolsó szakaszra két gólos előnnyel fordult a TAC, 26-24 és 27-25 után a vége 29-26 lett.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 10. forduló:
Tatai AC – Balatonfüred U23 29-26 (15-11)
legjobb tatai góldobó: Szövérdffy 9
„Betegség, sérülés nehezítette a felkészülést, de végül minden a helyére került a kezdésig. Egy erős ellenfél ellen, végig vezetve nyertünk egy kiegyenlített mérkőzésen. Értékes győzelem volt, csapatszinten nyújtottunk kiválót” – mondta a találkozó után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Főleg az első félidőben összeszedetten védekeztünk és támadtunk. Szünet után egy kicsit szorosabb lett, de a türelmes, koncentrált játéknak meglett az eredménye. Nagyon kellett ez a győzelem, kiváló volt a hangulat, köszönjük a nézőknek a buzdítást” – tette hozzá Szövérdffy Szabolcs.

juniorok:
Tatai AC – Balatonfüred 23-19 (11-13)
legjobb tatai góldobók: Szurcsik Vince, Fodor Gábor 6-6
„Az első félidőben rengeteg ziccert hagytunk ki, közben pedig az ellenfél saját játékát játszva előnyt szerzett. A szünetben azt kértem, hogy koncentráljunk jobban, a helyzeteket pedig lőjük be. Sikerült rendezni a sorokat, és bár, a második félidőben is sok lehetőség kimaradt, végül megnyertük a találkozót” – értékelt a fiatalok edzője, Márton Ádám.
„Nem játszottunk jól, de valahogy érződött, hogy meg fogjuk nyerni. A sok kimaradt ziccer ellenére mindig tudtunk válaszolni az ellenfél húzásaira, amikor pedig kicsit feljavult a helyzetkihasználásunk és pontosabban, biztosabban kézilabdáztunk, akkor sikerült eldönteni a találkozót” – fűzte hozzá Szurcsik Vince.
női kézilabda NBII, Északi csoport, 9.forduló:
Csepel DSE – Tatai AC 25-31 (11-16)
legjobb tatai góldobók: Mayer Lívia 8, Kulcsár Gyöngyi 7, Antal Dominika, Szőts Fanni 5-5
„Értékes győzelmet arattunk egy közvetlenül mögöttünk álló csapat otthonában. Jól kezdtünk, a védekezés rendben volt. Sikerült a kombinatív játékunkat játszani, az egész csapat jól teljesített, mindenki hozzátett a győzelemhez” – értékelt a találkozó után Csányi Gábor vezetőedző.
„Jól kezdtünk, a figurák bejöttek elöl, hátul pedig a védelem rendben volt, a Melinda pedig remekül védett. Hamar nagy előnyt szereztünk, úgy érzem, nem forgott veszélyben a győzelmünk” – tette hozzá Mayer Lívia.

juniorok:
Csepel DSE – Tatai AC 45-32 (25-16)
legjobb tatai góldobók: Szórádi Éva, Antal Dominika 7-7
„Sok hiányzónk volt, tartalékosan álltunk fel. Emellett rengeteg taktikai fegyelmezetlenséget is elkövettünk, így összességében nem volt esélyünk a győzelemre. A 32 dobott góllal elégedett vagyok, még akkor is, ha sok helyzet kimaradt és négy hetest is elhibáztunk. Hátul azonban nem lehet 45 gólt kapni, a lányok most látták, ha nem futunk időben vissza, az ellenfél góllal büntet” – értékelt az ifimeccs után Gubicza István, a fiatalok edzője.
„Túl sok gólt kaptunk lerohanásból, nagy hibákat vétettünk hátul. Elöl azért elég sok minden sikerült a figurák közül, voltak jó támadásaink. Irányítóként az elején kicsit izgultam, de aztán a társak segítségével egyre jobban belejöttem a dolgokba” – fűzte hozzá Szórádi Éva

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya