Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2011. Augusztus 15. 14:13, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress

Jöhet a svájci árfolyam-rögzítés

Jöhet a svájci árfolyam-rögzítés

Gyengül a svájci frank. A forint azonban még így is 240-241 között a svájci frankkal szemben. Vélhetően ebben nagy szerepe van annak az értesülésnek, miszerint Svájc korlátozná a frank drágulását az euróval szemben.

A Sonntagszeitug értesülései szerint a svájci kormány és az ország központi bankja arról egyeztet, hogy küszöböt határoznának meg, ameddig a frank erősödhet az euróhoz képest. A hetilap értesülése szerint a svájci bank az 1,10-es euró-frank árfolyam fölött húzná meg azt az szintet, ameddig a frank erősödhetne.

Ha az 1,10-et átlépné a devizapáros jegyzése, akkor a svájci központi bank intervenciót hajtana végre. A svájci kormány szerdai ülésén kerülhet szóba a kérdés, de úgy tűnik, a piac már is reagál a hírre.

A reggeli ázsiai kereskedésben 1,12 fölött az euró-svájci frank. A svájci frank mintegy 30 százalékkal erősödött az euróhoz képest 2008 óta. Nem csoda, hogy a svájci gazdasági szervezetek és a szakszervezeti szövetségek is beavatkozást sürgetnek. Külföldön persze nagyobb vásárlóerőt képvisel egy svájci cég vagy éppen turista, csakhogy ez az erős árfolyam kezd káros hatással lenni a svájci gazdaságra.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: frank

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 17:00, kedd | Külföld

Bubópestises eset miatt óvintézkedéseket vezettek be Észak-Kínában

Óvintézkedéseket vezettek be az észak-kínai Belső-Mongólia Autonóm Területen, miután a hétvégén egy bubópestis-fertőzöttet azonosítottak - számolt be oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

2020. Július 07. 14:12, kedd | Külföld

A rendőrségi költségvetés csökkentése közben New Yorkban és Chicagóban elszabadult a fegyveres erőszak

New Yorkban és Chicagóban elszabadult a fegyveres erőszak, miközben a rendőrség költségvetésének csökkentésére készülnek mindkét városban.

2020. Július 07. 12:08, kedd | Külföld

Külföldi diákok nem tanulhatnak tovább olyan amerikai egyetemen, ahol csak online oktatás folyik

Külföldi diákok az ősztől nem tanulhatnak tovább olyan egyetemeken, amelyeken a koronavírus-járvány miatt csak online oktatás folyik;

2020. Július 07. 10:04, kedd | Külföld

Kaliforniában hétfőn több mint nyolcezer új fertőzöttet diagnosztizáltak

Kaliforniában hétfőn, egyetlen nap alatt több mint nyolcezer új fertőzöttet diagnosztizáltak - jelentette a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem friss adataira hivatkozva az amerikai közszolgálati rádió (NPR) hétfő este.