Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. November 12. 00:00, szerda | Helyi

Jól halad a műfüves pálya építése

Jól halad a műfüves pálya építése

Elkészült a régi aszfaltos focipálya műfű-borítása a Jubileum parkban, hamarosan pedig a túlnyomásos sátor is a pálya fölé kerül, így azt december végén már birtokba is vehetik a sportolók

Mondta el Schmidt Csaba polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A polgármestertől megtudtuk: a korábban aszfalttal borított pályát nyolcszáz négyzetméteren borították be műfűvel, ezt követően a létesítmény fölé túlnyomásos sátrat építenek, hogy a focipályát télen is biztonsággal lehessen üzemeltetni, otthont adva az ötven csapattal zajló kispályás labdarúgó-bajnokság mérkőzéseinek, délelőttönként pedig a közeli iskolák testnevelés óráinak is. Schmidt Csaba hozzátette: a Jubileum park fejlesztésének harmadik ütemében megvalósuló beruházás várhatóan év végére készül el.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a munkálatok a tervezett ütemben zajlanak. A kivitelező Pharos 95 Kft. szakemberei a sátor helyének lealapozása után a pályáról szivárgó csapadékvíz elvezetésére vízelvezető csöveket építettek a pálya alapjába, majd azt többféle szemcsenagyságú zúzott kővel borították. Erre került az 50 milliméter szálhosszúságú műfű borítás, amit kvarchomokkal, majd gumigranulátummal töltöttek fel, ezzel biztosítva, hogy a labda teljesen úgy viselkedjen, mint egy valódi füves pályán. A beruházás következő szakaszában a 20 méter széles, 40 méter hosszú pályát télre fűthető túlnyomásos légsátorral fedik be, a kapuk mögötti sátor-rész védelme érdekében pedig labdahálót is felszerelnek. A sátrat minden tavasszal elbontják, majd késő ősszel újra felépítik, így egész évben használhatják a sportolni vágyó gyerekek és felnőttek – tette hozzá a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya