Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Április 15. 09:11, hétfő | Helyi sport

Jól halad Papp Károly felkészülése

Jól halad Papp Károly felkészülése

A hétvégén rendezte meg Kecskeméten a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége a III. Rövidpályás Nyílt Szenior Úszó Országos Bajnokságot

A versenyen a magyar úszók – köztük a tatabányai Papp Károly – mellett angol, román, szlovák, szerb, német versenyzők is rajtkőre álltak. A viadal során 35 egyesület 293 egyesületi versenyzője és a 33 egyéni induló a különböző versenyszámokban több mint 1200 alkalommal ugrott vízbe.
A 60 esztendős tatabányai úszó úgy érzi, hogy végül jól sikerült a bajnokság, hiszen transzplantált versenyzőként az egészségesek mezőnyében korcsoportjában 50 méter mellen negyedik, míg 100 méter mellen és 50 méter háton ötödik helyezést szerzett.
Papp Károly egyébként gőzerővel készül a nyári Dél-Afrikai Világjátékokra, hiszen, bár sokáig úgy tűnt, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság szervátültetettek részvételét egyetlen forinttal sem támogatja, végül elhárultak az akadályok, s mára hivatalosan is bizonyossá vált, hogy megyénkből a tatabányai sportoló, valamint az etei Kovács Anna (atlétika) és a tatai Szendi János (asztalitenisz, röplabda) képviselheti hazánkat Durban-ban a magyar válogatott tagjaként.
A 2010-es Dublini Európa Játékok arany-, ezüst- és bronzérmes, valamint a 2011-es Göteborgi Világjátékokon második és harmadik helyezéseket szerző versenyző tavaly Baján, majd kétszer Budapesten vette sikerrel gyors, hát és mellúszásban a kvalifikációs versenyek akadályait, s bízik benne, hogy Dél-Afrikából is érmekkel térhet haza. Ami – szinte hagyományszerűen – fejtörést okoz a 2008 óta új vesével élő férfi számára, az a szükséges anyagiak, hiszen bár a MOB-tól végül érkezik forrás a részvételhez, a sportolónak nagyjából további kétszázezer forintot kell előteremtenie a saját kiadásaihoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt