Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Szeptember 03. 14:48, péntek | PR
Forrás: (x)

Jön még kutyára dér! - Így óvjuk kedvenceink egészségét a hideg évszakokban. (x)

Jön még kutyára dér! - Így óvjuk kedvenceink egészségét a hideg évszakokban. (x)

Hivatalosan is vége van a nyárnak, nem kell többé a kánikulától félteni négylábú barátainkat!

Most megnyugodhatunk kicsit, hiszen az enyhe őszi, 20 fok körüli hőmérséklet és a gyengülő napsugarak éppen ideálisak a házikedvencek számára. Azonban kettőt pislogunk és máris nyakunkon a hideg, rengeteg csapadékkal és faggyal. Ilyenkor sokkal jobban odafigyelünk saját egészségünk megóvására is, ám nem szabad megfeledkeznünk szőrös családtagjainkról sem! Szerencsére elegendő, ha beszerzünk néhány hasznos kiegészítőt kedvenc (w)ebáruházunkból, sőt, akár ellátogathatunk az állatorvoshoz is egy-két jó tanácsért.

Bevackolni téli estéken…

Tévhit, hogy bármelyik kutya vígan elél a szabad ég alatt. Ezek az állatok olyan régóta élnek az ember mellet, olyan hosszú ideje nemesítjük őket, hogy mára csak néhány szívós fajta maradt, amelyik tűri a ridegtartást (bár a durva mínuszok beköszöntével az ő óvóhelyükről is szükséges gondoskodni). A többiek nem megfelelő tartási körülmények mellett könnyedén megbetegszenek, ezért ahogy közelednek a hideg éjszakák, úgy válik egyre fontosabbá, hogy megfelelő szálláshelyet biztosítsunk kedvenceink számára. Ez a kérdés persze leginkább a kertben tartott vagy a kinti- és benti teret egyaránt uraló kutyákat érinti, hiszen hiába a téli bunda, ha nincs vacok, amit belehelhet a jószág. Egy jó minőségű, szigetelt kutyaház beszerzésével azonban vaskos állatorvosi költségektől kímélhetjük meg magunkat.

A nem divatból viselt ruha

Míg a kinti kutyáknak tip-top kutyaház, lakásban tartott társaiknak csinos kabátka az a felszerelés, ami nem maradhat el a hűvös, csapadékos hónapokban. Ez a ruhadarab azonban nem azért kell az állatra, hogy divatosabb legyen a megjelenése, hanem mert egy átlagosan fűtött lakás és a téli utca hőmérséklete között akár 20+ fokos különbség is lehet, egy ilyen mértékű hirtelen hőmérsékletkülönbség pedig kifejezetten káros lehet a kutya egészségére. A kabátot indokolt esetben kiegészíthetjük cipővel vagy mancsvédő kenőccsel, hiszen a fagyott talaj és a sózott járda súlyos marást és fagyási sérüléseket okozhat a tappancsokon.

Belső védelem

Ahogy mi is szorgalmasan szedjük a vitaminokat a téli szezonra készülve, ugyanúgy érdemes odafigyelnünk kedvenceink immunrendszerének erősítésére. Bármelyik állatorvosnál vagy állatpatikában kaphatóak olyan immunerősítő készítmények, melyek felkészítik a kutyák szervezetét a hidegre. És bár ennek a megelőzési módszernek is van ára, még mindig sokkal jobban jövünk ki, mint súlyosan legyengült kedvencünk állatorvosi kezelésével, ráadásul így az aggódást is megspórolhatjuk magunknak. Az immunerősítő kúra mellett a kint tartott és a kijárós kutyák táplálékát kiegészíthetjük valamilyen (lehetőleg sózatlan, állati eredetű) zsiradékkal is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat