Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Május 06. 09:23, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Juhász Csaba: Kategóriagyőzelem a Miskolc Rally-n!

Juhász Csaba: Kategóriagyőzelem a Miskolc Rally-n!

Interjú Juhász Csaba autóversenyzővel, a 21. Steelvent Miskolc Rally után.

Hazai környezetben miként sikerült a rally számodra és a navigátorod Juhász Zsolt számára?
- Kategória első és a 2WD+ kupa 2. helyén zártuk a futamot. Önmagában ez jó eredmény lenne, de mivel a kategóriában sajnos a második gyorsasági végére mindenki feladta a küzdelmet, ezért csak a 2WD+ kupa 2. helyét emelném ki. Ahhoz képest, hogy mennyi gondunk volt, ez egy nagyon jó eredmény.
Az első gyorsaságin nagyon álmosan kezdtem, de a technika ördöge gondoskodott róla, hogy hamar felébredjek. A sebességváltó elkezdte dobálni a hatodik fokozatot, így egy kézzel fogtam a sebességváló kart. Az utolsó hosszú egyenesig ez működött is, de onnantól már ez sem segített.

A második szakaszon még kétszer sikerült hatodikba tenni az autót, ennek örömére el is vittem a második lassítót. Az egyik gumi a lassítóból beszorult a kocsi alá, kb 1 km után megszabadultunk tőle, aztán jöhetett a száguldás 157km/h-val. Mert, hogy az autó ennyit megy ötödikben. Aki ment már ezeken a szakaszokon az tudja, hogy ez a sebesség mennyire kevés ezekre a pályákra. (Csak a Fónyon összesen kb 35 másodpercet mentünk 5. leszabályzáson).
Ráadásul a Hollóháza gyorsasági végére mindig túlmelegedett a motor, ezért az utolsó 2-3 km-t csak fél gázon legurultuk.
Ennek ellenére sikerült célba érnünk és rengeteg pontot szereznünk. A legnagyobb pozitívum talán az autó remek vezethetősége volt, ami két dolognak köszönhető:

- A spéci Pirelli gumiknak, amiket Mezey Tomitól kaptunk és Kovács Zoli áldásos munkájának, amit a hátsó futóművön végzett.
Hogy tetszett a prológ, húzgáltad-e a kéziféket?
- A prológon egyik partnerünk fiát próbáltam szórakoztatni, remélem jól érezte magát. Sajnos a pálya minősége ekkora már horrorisztikus volt. Nagyon sajnálom, mert a nézők nem azért jöttek ki, hogy gurulgató autókat nézzenek péntek délután a Rally ünnepén. Ilyen körülmények között viszont nem lehet gyorsan menni egy aszfaltra beállított autóval.
Legközelebb a Velenje Rally-n szeretnénk rajthoz állni. Még nem tudjuk, hogy a Hondával, vagy a Megane-nal. Egyelőre próbálják megjavítani a Honda sebességváltóját és megszüntetni a motor melegedését.
Ha ez sikerül határidőre, akkor Honda, ha nem, akkor Megane.

Köszönjük Partnereink segítségét!
www.infovaros.hu, Tiszaújváros Transz. Phobex Kft. Mfactory. Spoonsports. Mugen - Power. Bio Balls Hungary Kft. Dynea Kft. Mahiti Kft. DDZ MED Kft. Komplex - D, ML-Log Kft. POP Kft. Eastjob. Mihidra Kft. Pikktel Kft. Zsoma-Ker Kft. Öko Transz. Kartel 97Bt. Bezama Kft. Adó-Dó Plusz Kft., Product T-Pride Kft., R-Pex2000 Kft., H.B c.e. Mérnöki Szolgáltató Építő és Kereskedelmi Kft. aquageneral.hu. Kelet-Atlasz Kompresszor Kft. Baromfiudvar 2002 Kft. Castrol. Unilub Kft. Assist-Trend Észak Kft. BB-Logistic.eu. Távit Kft. Autó M3 Szerviz és Diagnosztika. D.D-Z.- MED Kft. Szamsped Transz Kft. Best Tyre Kft. Technor 93 Kft., Vivifer.hu, Olvisz 98 Kft., Termix Bt, Magyar Ipar Kft., Dr. Lan Kft., Hernád Fólia Kft., Bója Teherfuvarozás, Flotál Kft, www.flotal.eu/kapcsolat, DruszAgro, Hunola Kft., TT Sped kft. DSG Tervezőiroda Kft, Natrur Gold Farms Kft., Bio Balls Kft., NBBH s.r.o, BB-Logistic Kft. Alföld Európa, H-Euro Consult Bau Kft., Baromfi Trans 2008 Kft., Vargatrade-Ferr Kft., Lanexpert Kft., Inter-Agrowashker Kft., Dentmark Kft., Glasstone Transz Kft., Total Wagon Management Kft., Akku-System Bt, Dexter Transz Kft., NGK Spark Plugs, Black Point Kft, Viveszt-Med Bt, Juhász-Média Kft., Crash-Men team Kft., Magyar Mélyépítő Kft.

Címkék: miskolc, rali, rallye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.

2024. Április 20. 09:45, szombat | Sport

A Veszprém kilenc góllal nyerte meg a Szeged elleni rangadót

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 36-27-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I péntek esti rangadóján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet