Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Augusztus 01. 07:31, csütörtök | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Kaliforniában lezuhant az amerikai haditengerészet egyik vadászgépe

Kaliforniában lezuhant az amerikai haditengerészet egyik vadászgépe

Kaliforniában lezuhant az amerikai haditengerészet egyik vadászgépe, és egyelőre nem tudni, hogy a pilóta életben maradt-e - jelentette be közleményben Lydia Bock, a haditengerészet egyik szóvivője.

Az F/A-18E Super Hornet típusú vadászgép - amelyet szakértők az alacsony észlelhetőségű harci repülőgépek között tartanak számon - a haditengerészet egyik kaliforniai támaszpontja közelében, a Death Valley (Halál-völgy) Nemzeti Park sivatagos területén, a Mojave-sivatagban zuhant le.

A katasztrófa okai egyelőre nem ismeretesek. Lydia Bock közölte, hogy a kutató és mentőegységek a helyszínen vannak, a pilóta sorsáról egyelőre nincs információ. Megkezdődött a katasztrófa körülményeinek kivizsgálása is. A támaszpontot, amely mellet a gép lezuhant, az 1940-es évektől kezdve rakétakísérletekre használják - jegyezte meg Stars and Stripes című katonai szaklap.

Az amerikai haditengerészet 2017-ben kezdte tovább bővíteni az F/A-18E Super Hornet vadászgépeinek számát, enyhítve ezzel a következő évekre prognosztizált repülőgéphiányt. A Super Hornetek érkezésével számos régebbi, C/D változatú Hornetet átadtak, illetve átadnak a tengerészgyalogság számára, amelynek szintén elöregedőben van a harcirepülőgép-állománya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.