Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Február 28. 11:04, csütörtök | Helyi

Kamarai Fórum Tatabányán

Kamarai Fórum Tatabányán

Február 26-án közel 30-an vettek részt azon a rendezvényen, melyet a kamara szervezett a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft., a Regionális Fejlesztési Holding Nonprofit ZRt.

A szervezők, a megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Széchenyi Programiroda nevében Elekes Diána, a Széchenyi Programiroda tanácsadó-szervezet megyei irodavezetője köszöntötte a megjelent tatabányai kisvállalkozókat és az előadókat, elsőként dr. Zahorán Tamást, aki a Kamara tevékenységeiről tartott összefoglalót.
Mint elmondta, a megyei szervezet mintegy 17 ezer vállalkozással tart kapcsolatot, munkaszervezeteivel, az egyes szakmacsoportokat összefogó csoportjaival és a rendszeresen tartott fórumaival, folyamatosan nyújtott szolgáltatásaival jelentős támogatást nyújt a vállalkozóknak.



Dr. Zahorán Tamást követően Takács István, a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft. munkatársa mutatta be szervezetüket. Az iroda az Új Széchenyi Terv fejlesztési pályázatainak megvalósítását segíti ingyenes tanácsadással, és nagy figyelmet fordít a fejlesztésekhez, beruházásokhoz pénzforrásokat kereső mikro- és kisvállalkozások igényeire. Röviden bemutatta azt a fejlesztési pályázati kiírást, ami kisvállalkozó fiatalok indulását, főképpen eszközbeszerzését támogatja 3 millió forinttal.
A találkozó utolsó előadását László Csaba, a Regionális Fejlesztési Holding Nonprofit ZRt. mutatta be a szervezet kínálta vállalkozásfejlesztési hitelkonstrukciókat. A Regionális Fejlesztési Holding a pályázati támogatással megvalósuló fejlesztésekhez háromféle alacsony kamatú konstrukciót nyújt partnereinek: a támogatási összeg megelőlegezésére, az Áfa forrásának biztosítására és a támogatáshoz kapcsolódó biztosíték, garancia nyújtásához kidolgozott konstrukciókkal áll a kisvállalkozások rendelkezésére. Ezen kívül tőkebefektetésekkel és a Magyar Fejlesztési Bank Kisvállalkozói Hitelének közvetítésével is segítik a vállalkozások működését, működtetését.
Az előadások zárásaként Elekes Diána, a Széchenyi Programiroda megyei irodavezetője köszönte meg a kisvállalkozóknak, hogy időt szántak a tájékoztatók meghallgatására, és a Kereskedelmi és Iparkamara munkatársainak, valamint Juhász József kamarai elnöknek, hogy szervezőmunkájukkal és a Kamara székházának rendelkezésre bocsátásával elősegítették az eredményes találkozó lebonyolítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya