Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Április 23. 21:04, szerda | Helyi

Kamerák a lépcsőházakba

Kamerák a lépcsőházakba

A városban élők biztonsága, értékeik védelme mindennél fontosabb.

Ígyfogalmazott Schmidt Csaba polgármester azon a sajtótájékoztatón ahol a T-SZOL cégcsoport által kezelt társasházakban történő kamera kihelyezésének lehetőségéről beszélt dr. Sámuel Emese, a T-SZOL igazgatósági tagjának, és Tornyos Krisztina, a T-SZOL társasházi közös képviselettel foglalkozó csoport vezetőjének társaságában.
Az önkormányzat és a T-SZOL cégcsoport között létrejött megállapodás értelmében a cégcsoport vállalja, hogy az általuk kezelt társasházakban, azon lakóközösségek számára, akik igénylik, a kamerák telepítését ingyen elvégzi. Ez 76 lépcsőházat érinthet, ahol az ott élők lakógyűlésen döntenek majd a kamerák esetleges kihelyezéséről. Így minimálisra csökkenthető a betörések, trükkös lopások veszélye, az eseteleges rongálások száma, nagyobb biztonságban lehetnek élhetnek a lakóközösségek – fogalmazott a városvezető a Sárberki-lakótelepen megtartott tájékoztatón. Elhangzott, hogy a T-SZOL akció keretében minden olyan társasháznak, amely a cégcsoportot választja társasházkezelőnek, egy éven belül ingyen kihelyezi a lépcsőházakba a kamerákat.
Az önkormányzat az elmúlt években jelentős lépéseket tett a közbiztonság javítása érdekében. Ennek fontos lépése volt a megújult Árpád téren és környékén a térfigyelő kamerarendszer kialakítása. A polgármester a közelmúltban jelentette be az Újvárosba, Óvárosba és Kertvárosba tervezett további fejlesztéseket. Schmidt Csaba még elmondta: a csütörtöki közgyűlésen kezdeményezi annak az 5 millió forintos városi alapnak a létrehozását, amely fele részben támogatást nyújthat a társasházaknak a lépcsőházi kamerák kihelyezésére. Ehhez a programhoz csatlakozott a T-SZOL az általa kezelt társasházakban a kamerarendszerek kiépítési költségeinek átvállalásával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya