Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Július 23. 15:01, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Kártérítést fizet a Lázár János emberi méltóságát sértő kommentek miatt egy portál

Kártérítést fizet a Lázár János emberi méltóságát sértő kommentek miatt egy portál

Ötszázezer forint nem vagyoni kártérítést fizet a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. az államtitkár emberi méltóságát sértő kommentek miatt - közölte a Kormányzati Információs Központ kedden az MTI-vel.

A pénzt a politikus a karambolban meghalt nő családjának ajánlotta fel.
A Kormányzati Információs Központ tájékoztatásában felidézte, hogy tavaly októberben a Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt szállító mikrobusz balesetet szenvedett, amelyben egy gyermekes fiatal nő meghalt. Lázár János egyes sajtótudósításokkal összefüggésben személyiségi jogának megsértése miatt pert indított.
A perben a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. elismerte, hogy a www.delmagyar.hu hírportálon a Lázár János autója karambolozott - egy 36 éves szentesi nő meghalt című cikkhez kapcsolódó kommentek megsértették a politikus emberi méltóságát - írta közleményében az információs központ.
A kiadó vállalta - folytatták -, hogy közleményt jelentet meg, amelyben sajnálkozását fejezi ki, amiért megsértette Lázár János emberi méltóságát, továbbá azt is: a rendelkezésére álló eszközökkel mindent megtesz azért, hogy az általa működtetett portálon a jövőben ne jelenjenek meg az államtitkár személyiségi jogait sértő hozzászólások.
Emellett a kiadó kötelezettséget vállalt arra, hogy 15 napon belül megfizet Lázár János kérésére és felajánlására ötszázezer forint nem vagyoni kártérítést a balesetben elhunyt nő családjának - tudatta az információs központ, hozzátéve, a Győri Törvényszék július 2-i végzésével jóváhagyta az egyezséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során