Városlista
2020. január 29, szerda - Adél

Hírek

2011. Július 08. 10:26, péntek | Helyi
Forrás: www.mti.hu

Kártérítést ítéltek meg a tatai tűzijáték sérültjeinek

Kártérítést ítéltek meg a tatai tűzijáték sérültjeinek

Jogerősen 11 millió forint kártérítés megfizetésére ítélt a Győri Ítélőtábla egy pirotechnikai vállalkozást, mert a másodfokú döntés szerint a cég által kilőtt tűzijáték lövedéke robbant fel 2003-ban Tatán a nézők között

Ferenczy Tamás hozzátette: az Öreg-tónál tartott tűzijáték közben, a vár közelében történt robbanás következtében egy kamaszkorú gyerek a bal szemére megvakult, az ítélőtábla az ő számára 8 millió forint kártérítést ítélt meg. Egy fiatalkorú égési sérülései látható nyomokkal gyógyultak, egy felnőtt férfi pedig részleges látás-sérülést szenvedett, ők 1 millió, illetve 2 millió forint kártérítést kapnak.
Az ítélőtábla kimondta, hogy a baleset miatt a tűzijátékot megrendelő egyesületet nem terheli felelősség. Az eseményt két vállalkozó bonyolította le, egyikük a tó köze-péről lőtte fel a petárdákat, a másik a tatai vár mellől indította a lövedékeket. A kártérítést a vár mellé települt cég köteles megfizetni - mondta a szóvivő, aki a polgári peres eljárás miatt nem árulhatta el a vállalkozás nevét.
 

Címkék: tata tuzijatek

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 00:00, hétfő | Helyi

Adózói fórum Tatabányán

2020. Január 26. 00:00, vasárnap | Helyi

Idén is érdemes mielőbb nyilatkozni az adókedvezményekről

Célszerű már januárban kitölteni az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy a munkáltatók mielőbb figyelembe vegyék a munkavállalóknak járó kedvezményeket.

2020. Január 25. 00:00, szombat | Helyi

Piaci körkép

A savanyú káposzta hatásai

2020. Január 24. 10:57, péntek | Helyi

Európa szerte sorra nyitnak a lakossági önkiszolgáló konténerparkok

Egy dán vállalat Magyarországról indulna tovább a térségben