Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Április 15. 09:31, kedd | Helyi

Katasztrófavédelmi verseny a Csónakázó-tónál

Katasztrófavédelmi verseny a Csónakázó-tónál

Hiába a rossz idő, a versenykedven nem vetette vissza

Borús, szeles, esőre hajló időben zajlott az idei felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei fordulója. A tatabányai Csónakázó-tó mellé korcsoportonként nyolc-nyolc csapat gyűlt össze, hogy összemérje erejét és tudását a katasztrófavédelmet, szakterületeit és társszerveinek szakterületeit érintő feladatokban.
A gyerekeknek szükségük volt éles eszükre, ügyességükre és gyorsaságukra is a feladatok végrehajtásához. Először egy árvízi védekezési feladatnál kellett bizonyítaniuk, ahol buzgár bevédését mutatták be, majd sötétben tájékozódás volt a cél, ahol egy diákot másik társa irányított és a kijelölt területen belül tűzoltó technikai felszereléseket kellett megtalálni és felismeri különböző akadályok mellett. Kreativitásukat és találékonyságukat bizonyítandó, iparbiztonsági activity-vel is szembe néztek több-kevesebb sikerrel.
A Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyéni pontozású állomása mellett a Magyar Vöröskereszt feladatai, mint a stabil oldalfekvés és a nyomókötés bemutatása beleszámítottak a verseny pontozásába.
Ebben az évben több új állomással is bővült a megyei forduló. Az egyik a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület viharjelzésekkel kapcsolatos állomása volt, a másik pedig a Területi Tűzmegelőzési Bizottságé, ahol tűzvédelemmel, tűzmegelőzéssel kapcsolatos tesztet kellett kitölteniük a gyerekeknek. Az RSOE külön díjat is átadott az állomásán legjobban szereplő csapatoknak.
A verseny a cudar időjárás ellenére is jó hangulatban telt, a diákok a játékszabályokat betartva a balesetek elkerülését szem előtt tartva hajtottak végre minden feladatot.
Általános iskolában a helyezésekért járó jutalmakat és a résztvevő csapatoknak az emléklapokat Czomba Péter tű. ezredes, megyei igazgató adta át a csapatok képviselőinek és a kísérőknek.
Általános iskola kategóriában első helyen végzett a Kőkúti Általános Iskola, második lett a Tárkányi Általános Iskola, míg harmadik helyen a Dózsa György Általános iskola zárt.
A középiskolások díjait Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott adta át Czomba Péter tű. ezredessel közösen, kiemelve az ifjúság szerepét a megelőzésben, a biztonságos jövőben.
Középiskolás kategóriában az első helyet az Árpád Gimnázium csapata szerezte, szorosan követte őket második helyen a Tatai Református Gimnázium, míg a harmadik a Defenders vegyes csapat lett.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya