Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Március 20. 11:27, kedd | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Kecskeméten a Kodályosok

Kecskeméten a Kodályosok

A Kodály Zoltán Általános Iskola U14-es (8. osztályos) csapata Kecskeméten, az ERIMA kupa országos gyermekkézilabda-bajnokság elődöntőjében szerepelt.

Már az első meccs létfontosságú volt - az örök mumus- Veszprémi Dózsa csapata ellen, ezért a srácok igazi csapatként, egymásért is játszva küzdöttek. Ennek meg lett az eredménye, a szünetet csekély hátránnyal (11 – 12) zárták a fiúk. Sajnos, a lelátóról nem látható szabálytalanságok miatt srácaink többször is kettős emberhátrányba kerültek. Ezt a rutinos Dózsa könyörtelenül kihasználta, de mindezek ellenére, ha csak a ziccerek bemennek, igazi meglepetés is születhetett volna.

A második mérkőzés a hazai Kecskemét gárdája elleni győzelem a versenyben maradást jelentette. Egy szívós, jó gárdát sikerült közepes játékkal legyőzni. Mindenki hozta, amit tudott, és végül a nagyobb rutin és a hosszabb kispad meghatározó volt.

Az utolsó, Csurgó elleni megmérettetésnek nagy volt a tétje, mert győzelem esetén a továbbjut a Kodály. A Csurgó ettől az eredménytől függetlenül már ott volt a döntőben, mégis igazi, ötletes, felszabadult játékkal múlta felül a tatabányaiakat. Ezen a meccsen semmi nem jött össze.

A Kodályos fiatalemberek mégis emelt fővel búcsúzhattak a sorozattól, hiszen az Erima-kupa országos elődöntőig jutottak. Március utolsó hétvégéjén a hetedikesek Pécsen harcolhatják ki az országos döntőbe jutást, amire minden esélyük megvan.

Eredmények:

Kodály – MKB Veszprém KC Dózsavárosi DSE 24-29 (11-12)

Kodály – Kecskeméti Sportiskola 27-21 (12-12)

Kodály – Csurgói Kézilabda Klub 20-35 (10-22)

Az elődöntő végeredménye: (az első két csapat jutott az országos döntőbe)

1. Csurgó
2. Veszprém
3. Kodály Zoltán Általános Iskola, Tatabánya
4. Kecskemét

A csapat tagjai: Bagi Gergő, Csapó Levente, Eichkern Levente, Gulyás Gergő, Huber Dániel, Jaczkó Márk, Kuzma Ábel, Magyar Norbert, Máté Dávid, Sörös Levente, Szalados Máté, Rozner Kevin. A csapat edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.