Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2018. Április 09. 08:49, hétfő | Belföld
Forrás: ügyészség

Kegyetlenül bosszút állt a börtönévekért egy gyilkos hajléktalan Debrecenben

Kegyetlenül bosszút állt a börtönévekért egy gyilkos hajléktalan Debrecenben

Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az elkövetővel szemben a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a Debreceni Törvényszéken.

A vádlott és a fiatalabb sértett nő hosszú éveken keresztül, megszakításokkal, élettársi kapcsolatban éltek. Mindketten rendszeresen italozó életmódot folytattak, a vádlott a sértettet többször bántalmazta, amely miatt elítélték. Szabadulása után, 2016 őszén, azonnal felvette a kapcsolatot a volt élettársával, azonban a sértett rokonai nem tűrték el a vádlott viselkedését, emiatt ő és az asszony hajléktalanként élt Debrecenben, majd csatlakozott hozzájuk a sértett anyja is. 2017 februárjában mindhárman egy debreceni lakatlan, önkényesen elfoglalt házban éltek és továbbra is italoztak.

A vádlott és a két sértett tavaly február 23-án este, a vasútállomás környékén egy kocsmában szórakoztak és italoztak. A vádlott és a sértettetek 23 óra körüli időben érkeztek vissza a szálláshelyre, ahol valamennyien lefekvéshez készülődtek. Ekkor veszekedés támadt a vádlott és volt élettársa között, ezért a vádlott ideges lett és a közelében tartózkodó, az ágyon ülő idősebb sértettet egyszer állon rúgta. Ezután elővette a nála lévő kést és szó nélkül rátámadt volt élettársára, akit testszerte többször megszúrt a mellkasán, a nyakán és a hátán. A vádlott ezután az idősebb sértett felé fordult és őt is többször megszúrta a felsőtestén.

A vádlott a támadás után kiugrott az ablakon, elment a házból, azonban rövid idő múlva oda visszatért. Látta, hogy még él a két sértett, ezért ismételten rájuk támadt és többször megszúrta mindkettőjüket a felsőtestükön. A vádlott az újabb bántalmazás után ismételten elment a házból, azonban rövid időn belül elfogták.
A sértetteknek a mellkason, a háton és a nyakon szúrt sérülései keletkeztek, a fiatalabb sértett emellett sorozat bordatörést és állkapocs törést is szenvedett, mely sérülések nyolc napon túl gyógyulóak voltak.

Mindkét sértett életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg.
A vádlott többszörös szúrásai nyomán számot vetett azzal, hogy a sértettek halálát okozhatja.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, visszaeső vádlott ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a törvényszék az elkövetés eszközét kobozza el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Kecskeméti vereségével kiesett a Mezőkövesd

Az utolsó helyezett Mezőkövesd 2-1-re kikapott Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Marad a változékony, az átlagosnál hűvösebb idő április utolsó hetében is

Április utolsó hetében is változékony, a megszokottnál hűvösebb idő várható.

2024. Április 21. 11:31, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: az Európában és az észak-atlanti közösségben világháborús készülődés zajlik

Európában és az észak-atlanti szövetségben egyfajta világháborús készülődés zajlik - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.