Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2017. Január 06. 09:09, péntek | Helyi
Forrás: kemma

Kemény fagy várható a hétvégére!

Kemény fagy várható a hétvégére!

Viharos szél, mínuszok, hófúvás az országban

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki péntekre a viharos szél veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére. Elsőfokú a figyelmeztetés - szintén a szél miatt - Baranya, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Tolna megyében. Az Időkép előrejelzése szerint megyénkben -15, -17 fok is lehet.

AzOrszágos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint az extrém hideg miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adták ki a "narancs", vagyis másodfokú figyelmeztetést. Eszerint ezekben a megyékben mínusz 20 Celsius-fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Emellett Hajdú-Bihar, Heves és Pest megyére, valamint a fővárosra szintén az extrém hideg miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, mivel ezeken a területeken is készülni kell arra, hogy mínusz 15 fok alá hűl le a levegő. Ameteorológiai szolgálat azt is megjegyezte, hogy a viharos szél miatt ennél még hidegebbnek érezhetjük a levegő hőmérsékletét.

Pénteken a Dunántúl középső területein több helyen fordulhat elő óránkénti 90 kilométeresnél erősebb széllökés is (a Balatonnál továbbra is lehetnek akár óránkénti 100 kilométerest meghaladó lökések).

A meteorológiai szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint a hétvégén szeles, hideg idő várható: néhol akár mínusz 24 Celsius-fokig is lehűlhet a levegő, több helyen a maximumok is csak mínusz 10 fok körül alakulnak.
Szombaton többnyire napos idő lesz, a Tiszántúlon és az Alpokalján lehetnek felhősebb körzetek. Keleten egy-egy helyen kisebb havazás előfordulhat. Az északi, északkeleti szél a középső területek kivételével megerősödik, a Bakonyban és a Zemplén környékén viharossá fokozódik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -12, -17 fok között alakul, de a hóval borított, illetve szélvédett tájakon -20, -22 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -5, -12 fok között valószínű.
Vasárnap az északi, északkeleti szél a középső országrész kivételével többfelé megerősödik, a legerősebb széllökések a Bakonyban, a Kisalföldön és az Észak-Alföldön lesznek, ami ezeken a helyeken hófúvásokat eredményezhet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -15, -20 fok között alakul, de a hóval borított, illetve szélvédett tájakon -22, -24 fok is lehet. Ugyanakkor a felhősebb nyugat-dunántúli tájakon -7, -10 fok várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon -2, -5, másutt -5, -10 fok között valószínű.

Címkék: extrém hideg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya