Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. November 06. 00:00, vasárnap | Helyi

Kemény küzdelem a Vecsés ellen

Kemény küzdelem a Vecsés ellen

27-25-ös vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Vecsés ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 7. fordulójában, vasárnap.

A junior csapat viszont megszerezte első győzelmét, 15 gólos különbséggel múlta felül ellenfelét.

Tavaly Tatán 25-24-re a TAC nyert, a tavaszi visszavágón 26-24-es vecsési siker született. A bajnokság végén a Vecsés a nyolcadik, a Tatai AC a kilencedik helyen végzett.
Azonnal kemény, férfias küzdelem bontakozott ki a két csapat között. A Vecsés szerzett vezetést, de aztán a TAC kapott jobban lábra, a tizedik percben 5-2-re vezettek Csalló Ádámék. A Vecsés ekkor időt kért, amely után rendezte sorait és 6-5-re átvették a vezetést. A Tata is időt kért, végül Szám Ferenc törte meg a csaknem hét perces gólcsendet. Változtattunk a védekezésen, majd Győrffi Márió is megkezdte a gólgyártást, a hetedik és nyolcadik tatai találat is az ő nevéhez fűződött, ez utóbbit egy gyönyörűen kijátszott kínai figurából szerezte. A huszadik perc után kettős hátrányba kerültünk, de Kállai Martin így is bevette a hazaiak kapuját. A félidő vége azonban a Vecsésnek jött ki jobban, így végül 14-11-es előnnyel vonulhattak pihenni az együttesek.
Fordulás után a Vecsés kétszer is ellépett öt góllal, 18-13 után azonban három gólt lőttünk zsinórban, Jancsó Nándor egészen kivételes, szinte nulla szögből elengedett cunderét még a hazai nézők is megtapsolták. A negyvenedik percben 18-16 volt oda, a két-három gólos különbség megmaradt, pedig többször is támadhattunk, hogy egy találatra zárkózzunk fel. 26 -23-nál még kaptunk egy előnyt, Győrffi Márió be is talált, ám közelebb már nem tudtunk lépni, a végén 27-25-re nyert a Vecsés egy küzdelmes, brusztolós mérkőzésen.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 7. forduló:
Vecsés – Tatai AC 27-25 (14-11)
legjobb tatai góldobók: Győrffi Márió, Kanyó Ádám 6-6
„A mérkőzés legnagyobb részében futottunk az eredmény után, ami rengeteg energiánkba került. Aztán, amikor közel kerültünk az ellenfélhez, becsúszott egy-egy hiba, kihagyott a figyelem. Küzdött, hajtott a csapat, de hiányzott a bizonyos plusz, ami a döntő szituációkban a javunkra billentette volna a találkozót” – értékelte a látottakat Sibalin Jakab vezetőedző.
„Kicsit lassan kezdtünk, se elöl, se hátul nem voltunk elég agresszívak. Meglehetett volna ez a találkozó, nagyjából két azonos képességű csapat küzdött egymással” – tette hozzá Győrffi Márió.
juniorok:
Vecsés – Tatai AC 16-31 (4-14)
legjobb tatai góldobók: Lévai Marcell 7, Miklós Alex 6, Csics Bendegúz 5
„Az elejétől mi irányítottunk, támadásban és védekezésben is az ellenfél fölé nőttünk. Mindkét sor jól teljesített, saját ritmusunkban tudtunk játszani. Bár az ellenfélnél volt néhány idősebb, erősebb játékos, csapatszinten felülmúltuk őket. Nagyon fontos volt az első győzelem, még közte tíznél is éreztem a srácokon a feszültséget, de aztán a végén sem volt gond” – fogalmazott Neukum Tamás, a budaörsi sor edzője.
„Fegyelmezetten kezdtünk, amit megbeszéltünk, betartották a fiúk. Az első etapban mindössze egy gólt kaptunk, ez mindent elmond a védekezésünkről. Alakul a közös munka a budaörsi fiatalokkal, ez a győzelem nagyon fontos volt, lesz miből meríteni a következő meccseken” – fűzte hozzá Márton Ádám, a tatai sor edzője.
„Jól kezdtünk, bementek a helyzetek, hátul pedig stabil volt a védelem. Igyekeztünk a figurákat jól megcsinálni, az előny birtokában erre volt is lehetőségünk. A félidőben azt mondtuk, nem szabad elhinni, hogy megvan a meccs, induljunk neki úgy, mintha 0-0 lenne. A koncentrációt mindkét sor megtartotta, mindenki pozitív mérleggel zárta a saját 15-15 percét. Nagyon örülünk az első győzelemnek” – mondta Lévai Marcell.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya