Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Április 15. 08:46, kedd | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Keressük a legszebb ablakot és fát

Keressük a legszebb ablakot és fát

Legszebb ablak programot indít Tatabánya városa, jelentette be Schmidt Csaba polgármester a „Szebb, emberibb környezetért” elnevezésű pályázat díjátadó ünnepségén a megjelentek előtt.

A cél, hogy minél barátságosabb, virágosabb legyen városunk, így a programban, saját polgármesteri keretéből összesen 1.000.000 Ft értékben vásárolt muskátlival támogatja a lakókat városszépítő munkájukban.
A virágokat 2014. április 1-től 2014. április 30-ig lehet igényelni. Bárki pályázhat, így mind a tömbházaknak, mind a családi házaknak lehetőségük nyílik ablakuk díszítésére. Előbbi esetében akár egy lakás, vagy összefogva az egész lépcsőház is indulhat. A családi házaknál vagy egyedül, vagy utcaszakaszok közösségei igényelhetnek lakóházanként egy balkonládányi, 3 tő muskátlit. A pályázat 2014. június 1-től augusztus 31-ig tart. Ez idő alatt fényképet kell készíteni a virágos ablakról, melyet a Kertészeti csoport részére kell megküldeni, s annak valódiságát a szakiroda ellenőrizheti. Igénylőlapot a Kertészeti Csoportnál lehet személyesen, vagy e-mailben a fokertesz@tatabanya.hu címen kérni, melyet kitöltve kell eljuttatni vagy e-malben, vagy postai úton a Tatabánya, Fő tér 6. szám alá. Az adatlap itt tölthető le.

Város fája pályázat

Tatabánya is csatlakozik azon magyar települések közé, akik minden évben meghirdetik a város fája pályázatot, mondta el Schmidt Csaba lapunk kérdésére. Az idei évtől bárki jelölhet a versenyben olyan, a megyeszékhely területén található fát, amelyhez valamilyen személyes vagy történeti élménye kapcsolódik. A Kertészeti Csoport várja iskolák, óvodák, magánszemélyek vagy közösségek javaslatát levélben a Tatabánya Fő tér 6. számra, vagy e-mailben a fokertesz@tatabanya.hu címre. A pályázatban szerepeljen fotó a fáról, hogy hol található, valamint írják meg röviden a vele kapcsolatos emlékeiket. Jelölni 2014. április 1-től egészen június 30-ig lehet. Ezt követően a szakmai zsűri választja ki a város öt legszebb fáját, melyet honlapunkon és facebook oldalunkon közzéteszünk és 2015. július 15 és augusztus 30 között szavazást indítunk. A legtöbb szavazatot kapott egyedet pedig nevezzük a 2015-ben induló, az országos „Év fája” versenybe. A legszebb fotókból kiállítás nyílik, amelyen mindenki megcsodálhatja városunk legszebb természeti értékeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya