Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Október 11. 09:35, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Késő estétől helyenként havazhat is

Késő estétől helyenként havazhat is

Vasárnap késő estétől az Északi-középhegység legmagasabb részein az eső esetleg havas esőbe, havazásba válthat át - írta az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ezzel együtt az ország nagy részén a nap folyamán várható tartós eső veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést. Baranya, Somogy, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A fővárosra és Pest megyére, továbbá Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére első fokú figyelmeztetést adtak ki a nap folyamán várható jelentős mennyiségű csapadék miatt.

A meteorológiai szolgálat vasárnap reggeli figyelmeztetésében azt írta: a sokfelé előforduló tartós eső miatt a csapadék mennyisége az ország déli felén általában 20-45 milliméter között alakul, de egyes helyeken akár 50 milliméternél is több eső hullhat. Északon, északkeleten 10-20 milliméter között valószínű a csapadékmennyiség.

Felhívták a figyelmet, hogy vasárnap az Alföld északi részén és az Északi-középhegységben időnként viharossá fokozódik a szél, a legerősebb lökések meghaladhatják a 60 kilométer/órát.

Az előrejelzés szerint vasárnap napközben 7-12 Celsius-fokig melegszik a levegő, késő este 5-10 fok valószínű.

Címkék: , havazás, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.