Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Április 17. 14:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Kész a lista - idén nyolcezer lakást vesz meg az eszközkezelő

Kész a lista - idén nyolcezer lakást vesz meg az eszközkezelő

Hétfőig kellett elkészülniük a bankoknak azzal a listával, amely a kényszerértékesítésre szánt ingatlanok körét tartalmazza.

Ezek a lakások, házak azok, amelyeket a Nemzeti Eszközkezelő megvásárolhat. A NET várhatóan április végén, május elején köti meg az első adásvételi és bérleti szerződéseket – írja a Magyar Hírlap.

Az eszközkezelő által működtetett programhoz mind a deviza-, mind a forintalapú jelzálogkölcsön-szerződéssel rendelkező hiteladósok csatlakozhatnak, függetlenül attól, hogy a kölcsönt lakásvásárlásra vették fel, vagy az szabad felhasználású volt. A kormány és a bankszövetség tavaly decemberi megállapodásának értelmében az idén nyolcezer ingatlant vásárol meg az eszközkezelő, aminek feltételeit a kabinet biztosítja. A NET közölte, ez idő alatt az érintettek lakhatása nincs veszélyben, mert a hitelező a végrehajtási eljárást felfüggeszti. Mint ismeretes, a hitelező pénzügyi intézmény a már felmondott szerződés fedezetéül szolgáló ingatlant kényszerértékesítésre jelölheti. A döntésről a hitelező levélben értesíti a hiteladóst, illetve a zálogkötelezettet.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal