Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Október 09. 00:00, csütörtök | Helyi

Készül a fűtésre Tatabányán a T-SZOL Zrt

Készül a fűtésre Tatabányán a T-SZOL Zrt

A T-SZOL Zrt. a nyári hónapokban elvégezte a távhő gerincvezetékeinek vezetékek nyári, megelőző karbantartását, és több előre tervezett javítást

A tapasztalatok szerint a vezetékeken csak kisebb hibákat találtak, azonban az ellátás biztonsága érdekében több szakaszon teljes egészében kicserélik az elöregedett csöveket.

A gerincvezetékek vizsgálatánál hat nagyobb területre osztották a várost és a nyomást külön szivattyúkkal a téli üzemnek megfelelő értékre emelték, majd figyelték a hálózat nyomástartását. Ezzel a módszerrel kiszűrhetők és javíthatók a kisebb lyukadások, megelőzve a későbbi üzemzavarokat. A hibákat télen, fagybancsak lassabban és jelentős szolgáltatáskieséssel lehet kijavítani.
Óváros egyik körzetében, valamint Sárberekben, Dózsakertben és Kertvárosban a vizsgálat nem tárt fel hibákat, így a tervezett egy hetes szünet helyett 1-2 nap alatt visszaállt a melegvízszolgáltatás.
A Május 1. park tervezett felújításához kapcsolódva Ságvári Óvoda és a nyugdíjas otthon között a 280 méter oszlopokon vezetett csövet földbe fektethető, előreszigetelt vezetékre cserélnek, ez a beruházás jelenleg is folyik.
Az ellátás biztonsága érdekében új csöveket építenek be a Dózsakertet Újvárossal összekötő távvezeték szakaszba. A kétszer 70 méteres szakasz jelentősége, hogy az újvárosi, vagy a dózsakerti vezeték meghibásodása esetén a felújításra kerülő vezetéken keresztül üzemzavar nélkül lehet fűteni a másik városrészt.
Jelentős vezetékcsere történt a Népház út sarkánál, ahol 450 méternyi előszigetelt csövet építettek be, illetve Újváros végén folytatódik a tavaly megkezdett tervszerű csőcsere. Itt találhatók a város legöregebb, közel ötven éves távvezetékszakaszai. A Szent Margit Iskola és a Botond út közötti szakasz cseréjével elmondható, hogy a városrész összes főbb ellátó vezetékét korszerűsítették.
A fűtéskorszerűsített házak lakóinak igényéhez alkalmazkodva a szolgáltató szétválasztja a Vadász utca 83-93, 125-129, 131-141 és a 161-165 közötti épületcsoportok eddig közös hőközpontjait. A korszerűsítéssel a T-SZOL követte azt a fejlesztést is, amelyet a lakók a költségosztók felszerelésével végrehajtottak. A beruházás lehetővé teszi, hogy az egyes épületek az egyedi igények szerint használjanak fel energiát a fűtésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya