Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Január 02. 08:00, szombat | Külföld
Forrás: Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Két órával korábban kezdődik a kijárási tilalom Franciaország keleti részén

Két órával korábban kezdődik a kijárási tilalom Franciaország keleti részén

A koronavírus-járvány miatti éjszakai kijárási tilalom két órával korábban, délután hat órakor fog kezdődni szombattól Franciaország keleti részén, 15 megyében - jelentette be a kormányszóvivő.

"A vírus továbbra is terjed Franciaországban, de területenként különbözően" - mondta pénteken Gabriel Attal a TF1 kereskedelmi televízióban. Jelezte azt is, hogy az érintett megyékre vonatkozó korlátozásokat a kormány egy hét múlva felülvizsgálja.

Míg országosan este 8 órától reggel hat óráig tart a kijárási tilalom, az érintett 15 megyében (Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Ardennes, Doubs, Jura, Marne, Haute-Marne, Meurthe-et-Moselle, Meuse, Haute-Saône, Vosges, Territoire de Belfort, Moselle, Nievre és Saone-et-Loire) szombattól már este 6 órától tilos lesz indok nélkül a közterületeken tartózkodni.

A szigorítás az ország területének kevesebb mint húsz százalékára vonatkozik.

A kormányszóvivő pénteken kizártnak nevezte, hogy az eredeti elképzeléseknek megfelelően a kulturális intézmények január 7-én újból kinyithassanak.

Az egészségügyi tárca adatai szerint az elmúlt napokban a napi fertőzések száma ismét megközelítette a 20 ezret, ami elmarad a kormány által még a novemberi karantén előtt kitűzött ötezertől.

Kórházban 24 440 fertőzöttet ápolnak, közülük 2634-en vannak súlyos állapotban, mindkét szám stagnál, de a hatóságok az év végi ünnepek után lassú emelkedésre számítanak. Az intenzív osztályok ágyainak felén fekszenek koronavírusos fertőzöttek, de a keleti régiókban nyolcvanszázalékos az arány. A járvány kezdete óta 64 632-en vesztették életüket Franciaországban, az elmúlt 24 órában 252-en.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése