Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. December 07. 13:21, hétfő | Helyi

Kevés gól és váratlan eredmény Székesfehérváron

Kevés gól és váratlan eredmény Székesfehérváron

20-16-ra kikapott idegenben a Tatai AC férfi kézilabda csapata az Alba Regia ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 12.fordulójában, szombaton.

A rendkívül kevés találatot hozó összecsapáson a TAC hiába kapott mindössze 4 gólt a második félidőben, az első játékrészben összeszedett hátrányt végül nem sikerült ledolgozni.
Az előző szezonban mindkét mérkőzést a Tatai AC nyerte, ősszel Tatán 30-20-ra, tavasszal Fehérváron 33-25-re győztek a fekete-fehérek. A bajnokság végén a TAC a negyedik, az Alba Regia a kilencedik helyen végzett. Az utóbbi években tatai fölény jellemezte az összecsapásokat, a Fehérvár utoljára 2011 májusában nyert a TAC ellen.
Jobban kezdtek a hazaiak, a tizedik percben már 6-1-re vezettek a sok labdát eladó és helyzeteket kihagyó Tatai AC ellen. Pedig a 4+2-es védekezés nem működött rosszul, a ziccerek azonban kimaradtak elöl. A huszadik percre sem változott sokat a helyzet, a hazaiak tartották előnyüket, sőt, a félidő végére kilenc gólosra növelték a különbséget, (16-7).
Fordulás után úgy tűnt, hogy a TAC rendezte sorait, néhány támadás után öt gólra közelítette meg ellenfelét. A hatos falra már korábban visszaállt védelem keményen faultolt, a kapuban Varga Attila jól védett. Elöl azonban továbbra sem sikerültek a dolgok, rengeteg labda ment mellé, fölé, illetve számtalan ziccer akadt el a fehérvári kapusban. A különbség így nem csökkent, a hajrára is három-négy gólos előnnyel fordultak az időközben belelkesülő hazaiak. A vége 20-16 lett Alba Regiának.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 12. forduló:
Alba Regia – Tatai AC 20-16 (16-7)
legjobb tatai góldobó: Basky Szabolcs 5
„Odaajándékoztunk egy félidőt az ellenfélnek, és az összeszedett nagy hátrányt végül nem tudtuk ledolgozni. Talán a szezon leggyengébb harminc percét produkáltuk az első játékrészben. Fordulás után kicsit összekaptuk magunkat, de a döntő szituációkban hibáztunk. Egy olyan mérkőzést veszítettünk el, amit közepes játékkal is hozni lehetett volna. Csalódott vagyok, csapatszinten teljesítettünk ma rosszul” – értékelte a találkozót Sibalin Jakab vezetőedző.
„Nem becsültük le az ellenfelet, egész héten úgy készültünk, hogy nehéz lesz. Az első félidő nagyon rosszul sikerült, óriási hátrányba kerültünk. De még a szünetben is úgy éreztük, hogy van visszaút, egy nagy hajrával meg lehet fordítani. Ez azonban csak részben valósult meg, hiába tartottuk őket négy gólon a fordulás után, amikor igazán közel kerülhettünk volna hozzájuk, akkor hibáztunk. Nagyon csalódottak vagyunk, a jövő héten mindenképpen javítani szeretnénk a Pécs ellen” – mondta Basky Szabolcs.

juniorok:
Alba Regia – Tatai AC 30-36 (11-16) (a szalagavató miatt csütörtökön játszották)
legjobb tatai góldobók: Sajóvölgyi Dávid 9, Fodor Gábor 7, Ferenczi Bence 6
„Technikailag és taktikailag is fegyelmezetten játszottak a fiúk. Ahogy kértem, védekezésben középen megfogtuk az ellenfelet, elöl pedig rendre góllal sikerült befejezni a támadásokat. A második félidő elején egy rövid időre a Fehérvár feljött, de rendeztük sorainkat és újra el tudtunk húzni. 9-10 gólos vezetésnél sort cseréltem, a fiatalok játszottak, még két U14-es játékost is pályára tudtam küldeni. Építjük a jövőt, örülök, hogy volt lehetőség versenyhelyzetben szerepeltetni őket” – foglalta össze a látottakat Márton Ádám, a junior csapat edzője.

női kézilabda NBII, Északi csoport, 11.forduló:
Dorog – Tatai AC 23-27 (11-14)
legjobb tatai góldobók: Szőts Fanni 11, Kulcsár Gyöngyi 7, Völgyi Ágnes 5
„A Dorog szezon közben két NBI/B-s játékossal erősödött, így nem tudtuk pontosan, mire számíthatunk. A mérkőzést remekül kezdtük, szinte minden bejött elöl és hátul is. Várható volt, hogy a Dorog is rendezi sorait, így végül egy nagyon jó meccsen értékes győzelmet arattunk” – mondta a lefújás után Csányi Gábor vezetőedző.
„Jól kezdtünk, aztán egy kicsit közelebb jöttek, de a vezetést nem tudták átvenni tőlünk. Nyitott védekezésük ellen rendre megtaláltuk az ellenszert, és amikor nagyon kellett, mindig tudtunk gólt dobni. Örülünk a győzelemnek, mert a Dorog az utóbbi időben mumusnak számított” – tette hozzá Völgyi Ágnes.

juniorok:
Dorog – Tatai AC 42-18 (25-9)
legjobb tatai góldobó: Kurcsik Nóra 6
„A szalagavató miatt szokatlan időpontban játszottuk a mérkőzést. Tisztességesen helytálltunk a tabellát vezető Dorog ellen. Támadásban voltak ügyes dolgaink, a begyakorolt figurákat sokszor meg tudtuk valósítani. Hátul a védekezéssel voltak gondok, a két kapusunkat azonban így is megdicsérném, heteseket, ziccereket fogtak” – értékelt Gubicza István, a fiatalok trénere.
„A támadójáték többnyire működött, igyekeztünk végigvinni a figurákat. Hátul azonban túl sok gólt kaptunk, az ellenfél sokkal gyorsabb volt, amikor lendületből vezették ránk a labdát, nem nagyon tudtuk megfogni őket” – fogalmazott Kurcsik Nóra.

Címkék: tac kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya