Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2014. Május 05. 09:53, hétfő | Helyi

Kézhigiénés Világnap 2014. május 5.

Kézhigiénés Világnap 2014. május 5.

Belegondolt már, hogy az élet számos területén lehet szükség kezünk, vagy a velünk kapcsolatba lépő személy (kezünket, bőrünket megérintő) kezének fertőtlenítésére?

2014. évben Magyarországon 6. alkalommal kerül megrendezésre a Kézhigiénés Világnap. A Kézhigiénés Világnap alkalmából az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ismételten felhívja a figyelmet a Ments Életeket: Moss Kezet programra.
A tiszta kéz és a kézfertőtlenítés az otthon ápolt fertőző betegek ellátásában is fontos. A beteg környezetében az ápolást a beteg családtagja (ápolója) végzi. Az ápolásnál a beteg ápolása előtt és az ápolás befejezése után, valamint a beteg ruhaneműinek (hálóruha, ágynemű, törölköző stb.), illetve használati tárgyainak érintése után kezet kell fertőtleníteni. A beteg által használt eszközök (pl.: ágytál, kacsa, köpőcsésze) fertőtlenítését és a használt textíliák mosás előtti kezelését gumikesztyűben kell végezni. A folyamat után kézfertőtlenítést kell végezni.
A gyermekeket szintén fel kell világosítani és oktatni is szükséges, hogy hogyan és mikor mossanak kezet a nap folyamán.
Kezet kell mosni legalább: étkezés vagy ételhez nyúlás előtt, köhögés és tüsszentés után, toalett használat előtt illetve után, hazaérkezés vagy az iskolába, a munkahelyre való megérkezés után, szennyezett felületek illetve állatok érintését követően. Koszos kézzel ne érintsük vagy dörzsöljük a szemünket, orrunkat, szánkat, mert a kórokozók szennyezett kézről bejuthatnak a szervezetünkbe!
Ha nem jutunk el a mosdóba (pl.: utazás, túrázás közben), nagyon hasznosak a víz nélkül is alkalmazható alkoholos kézfertőtlenítő folyadékok vagy gélek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya