Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Október 29. 00:00, csütörtök | Helyi

Kézilabda (Grundfos Tatabánya U14) Nemzetközi Kézilabda torna Párizs

Kézilabda (Grundfos Tatabánya U14) Nemzetközi Kézilabda torna Párizs

A Kodály Zoltán Általános Iskola U14-es kézilabda csapata október 24-25 között idén is részt vett az immáron 20. alkalommal megrendezett jubileumi Tremblay Handball kupán Párizsban.

A tornán résztvevő 16 csapat a francia és belga bajnokság színe javát képviselve szombaton négy darab négyes csoportokra osztva 16 perces mérkőzéseken kezdte meg a tornát. Az első csoportmérkőzésen a Handball club EU csapata nem tudott ellenünk jelentősebb ellenállást kifejteni, így a tatabányai srácok apró hibákkal, de magabiztosan 11:3-ra nyertek. Ezalatt a csoportunkban szereplő másik két ellenfél Ivry Sur Seine és Bois Colombes egy parázs döntetlennel hangolt ellenünk. A rövid játékidő miatt most különösen fontos volt, hogy mentálisan mindenki a maximumot nyújtsa, hiszen már egy apró hiba, vagy kimaradt ziccer végzetes következményekkel járhatott. A Bois Colombies jó felépítésű képzett kézilabdásai ellen joggal féltettük a helyenként hetedikesekből álló tatabányai gárdát, de a srácok pontos, dinamikus, gyors kézilabdájukkal ellentmondást nem tűrő módon 13:9-re hozták a mérkőzést. Ekkor már eldőlt, hogy csapatunk biztosan a felsőházban folytathatja, és itt küzdhet meg az első 8 hely valamelyikéért. A biztos továbbjutás tudatában sem remegtek meg a kezek, és Ivry híres gárdája ellen magabiztos 11:7-es arányú győzelmet arattunk.

A felsőházba így a csoportunkból nagy meglepetésre a jobb gólaránya miatt a Bois Colombes csapata jutott tovább, és a tavaly előtti bajnok Ivry csupán a 8-16 hely valamelyikéért játszhatott tovább.
A torna szabályainak megfelelően az első 8 hely sorsát egy újabb csoportkörrel döntötték el, ahol is a két négyes csoportban körmérkőzések során alakítják ki a rangsort, és a csoportokból az elsők játszanak a döntőben, a második helyezettek a bronzért és így tovább.

A szerencse sajnos nem igazán kedvezett a Kodályos gárdának, mert az új csoportunkba a tavalyi bajnok Creteil mellett megkaptuk a házigazda Tremblay En France, valamint az eddig szintén remekelő Villemomble csapatát is. A szombati utolsó mérkőzésünket ez utóbbi ellen nagy küzdelemben 10:8-ra sikerült megnyernünk. Vasárnap reggel aztán a csoportban vereséggel kezdő helyi gárda fogadott minket. A Tremblay en France játékosain ennek megfelelően nagy volt a nyomás, hiszen egy újabb vereség darabokra törte volna a döntőről szövögetett álmaikat. A felnőtt csapat csarnoka színültig megtelt a helyi szurkolókkal akik pokoli hangulatot teremtettek. A tatabányai srácokat ez azonban egy picit sem zavarta meg, egy szoros mérkőzésen végig vezetve 10:8-ra győzedelmeskedtek. A döntőbe jutásért jöhetett az eddig szintén veretlen Creteil gárdája. A mérkőzést a Kodályos fiúk megmagyarázhatatlan módon nagyon álmosan kezdték, kimaradt ziccerek kapufák jelezték, hogy ezúttal nincs meg a szükséges koncentráció, amit az ellenfél könyörtelenül ki is használt. A végére nagyon nagyot küzdve feljöttünk ugyan, de a győzelmet nem tudtuk megszerezni így 11:12-es eredménnyel a Creteil gárdája jutott a döntőbe. A bronzmeccsen a csoportkörből már jól ismert Bois Colombies csapata lett az ellenfelünk. A mérkőzést nagyszerűen kezdték a tatabányaiak, végig 2-3 góllal vezetve fordultunk az utolsó 5 percre. Ekkor azonban az eddig óraműként működő gépezetbe pár vitatható játékvezetői döntésnek is köszönhetően porszem került, és az ellenfél egyéni hibáinkat is kihasználva az utolsó másodpercben először, de az ő szempontjukból legjobbkor vezetve, megszerezte a győzelmet, és ezzel a bronz érmet. A Kodályos fiúk így 4.-ek lettek, de le a kalappal a srácok előtt mert újra bizonyították, hogy nemzetközi szinten is számolni kell velük. Gratulálunk a csapatnak és Horváth Árpád edzőnek.

A csapat tagjai: (álló sor balról jobbra) Hornyák Vendel, Bogyó Benedek, Árendás Bence, Barna László, Bagi Balázs, Kádár Kevin, Zovits Zalán, (alsó sor) Goór Tibor, Nyers Dániel, Marx Dominik, Pulik István, Kucsera Máté, Papp Domonkos, Kiss Krisztofer

Edzők: Horváth Árpád és Jaczkó László

Címkék: kodály kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya