Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2023. Január 25. 15:50, szerda | PR

K&H: 460 százalékos növekedést értek el a fiatalok

K&H: 460 százalékos növekedést értek el a fiatalok

több mint 60 százalékkal nőtt az ifjúsági számlák száma három év alatt

Egyre nyitottabbak a fiatalok a bankszámlákra és készpénzmentes fizetésre. A K&H ma már 60 ezer ifjúsági számlát kezel, ami 62 százalékkal haladja meg a három évvel korábbi darabszámot. Közben a fiatalok kártyás forgalma jelentős mértékben, 460 százalékkal, azaz több, mint öt és félszeresére nőtt. Ezt igazolja vissza a K&H a Vigyázz, kész, pénz! diákok számára megrendezett pénzügyi vetélkedője is, ahol az egyik legnépszerűbb feladat a készpénzmentes fizetéshez kapcsolódik.

A mindennapi bankolás a digitális megoldások expressz sebességgel zajló fejlődésének köszönhetően átalakulóban van. Ennek eredményeképp egyre nagyobb szerepet kapnak a készpénzmentes megoldások, kártyás fizetések, amelyek alapja a bankszámla. A látványos fejlődés leginkább a fiatalok “számlájára” írható - derül ki a K&H összeállításából.

62 és 460 százalékos bővülés három év alatt

A pénzintézet a múlt év végén 60 ezer ifjúsági számlát kezelt. Ez az egy évvel korábbihoz képest 14 százalékos növekedést jelent, a járvány előtti, 2019-es adatokhoz képest pedig 62 százalékos bővülésnek felel meg. Még markánsabban növekedett az ifjúsági számlákhoz köthető kártyás forgalom: tavaly 7,64 milliárd forintot tett ki, ami éves összevetésben 101 százalékos emelkedést tükröz, 2019-hez viszonyítva pedig 460 százalékos többletet jelent. Tehát egy év leforgása alatt megduplázódott, hároméves időtávon pedig öt és félszeresére gyarapodott az fiatalok kártyás forgalma.

“Több tényező is hozzájárult a fiatalok látványos eredményeihez. Egyrészt egyre több szülő igyekszik a készpénz helyett a bankszámlás, bankkártyás megoldások felé terelni a fiatalokat. Másrészt 2019-hez képest bekövetkezett óriási növekedésben szerepet kapott a koronavírus-járvány hatása, amelynek eredményeként nagyon sokan váltottak a készpénzmentes megoldásokra.” - kommentálta az adatokat Árva András, a K&H lakossági szegmensért felelős marketingvezetője.

A már 6 éves kortól elérhető ifjúsági számlák kézenfekvő, egyben kedvezményes megoldást nyújtanak a fiataloknak a mindennapi bankolásra. Továbbá az is a számlák mellett szól, hogy az érintett fiatalok az esetleges diákmunkájukért kapott fizetésük egyszerűbben kaphatják meg. Emellett nem kell maguknál hordaniuk készpénzt például egy utazáskor, legyen szó síelésről vagy éppen tengerparti nyaralásról. A kártya használattal pedig pontosabban követhetik a kiadásaikat. Ráadásul az ifjúsági számláknak nincs havi díja, valamint egy sor szolgáltatás ingyenesen igénybe vehető, a számlához tartozó kártyáért pedig az első évben jellemzően nem kell fizetni.

Az adatok tükrében nem véletlen, hogy a K&H Vigyázz, kész, pénz! diákoknak megrendezett pénzügyi vetélkedőjében kiemelt hangsúlyt kapnak a tudatos bankhasználathoz és a készpénzmentes fizetéshez kapcsolódó feladatok. A vetélkedőn tavaly közel 600 iskolából majdnem 10 ezer diák indult el, az idei tanévben megrendezett versenysorozatra még január 27-ig lehet jelentkezni. A versenyről itt olvashat részletesen: https://www.kh-vigyazzkeszpenz.hu/.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 06. 11:08, csütörtök | PR

Györök Fesztivál a Magyar Médiaválogatottal

Május 4-én Györök Fesztivált tartottak a Somogy vármegyei Szőlősgyörökön

2024. Június 04. 10:39, kedd | PR

K&H: mennyiből utaznak a magyar turisták?

összesen 327 ezer forintból nyaralunk idén

2024. Május 30. 11:57, csütörtök | PR

Negyven százalékkal nőtt a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn résztvevők száma

pénzügyi csúcsteljesítménnyel rukkoltak elő a gyerekek

2024. Május 29. 13:39, szerda | PR

Fantasztikus Családi Nap Szadán

Május 4-én, korábban sohasem tapasztalt érdeklődés mellett rendezték meg Szadán, a Sportcentrumban a már hagyományosnak mondható Családi Napot.