Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Szeptember 22. 10:18, kedd | Helyi sport

Kiélezett csatában nagyszerű győzelem

Kiélezett csatában nagyszerű győzelem

Hihetetlen izgalmak közepette 25-24-es győzelmet aratott hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Vecsés ellen az NBI/B Nyugati csoportjának második fordulójában, szombaton.

A fekete-fehérek a lefújás előtt 7 másodperccel szerezték meg a vezetést, a Vecsés még támadhatott, de időntúli szabaddobásukat sikerült hárítani.
Tavaly a két csapat Vecsésen döntetlent játszott, Tatán a TAC nyert 29-23-ra. A bajnokság végén a Tatai AC a negyedik, a Vecsés a tizedik helyen végzett.
Jobban kezdte a találkozót a vendégcsapat, előbb 3-1-re, majd a 10. percben 4-3-ra vezettek. Felváltva estek a gólok, de a 20. percben még mindig a Vecsésnél volt az előny (6-7). Egyik csapat sem tudott elhúzni, a félidő végül 10-10-es döntetlennel zárult.
A második játékrészben sem változott a játék képe, szoros, döntetlen körüli volt az állás, de most már általában a TAC vezetett egy-két, egy alkalommal pedig három góllal. Az ellenfél azonban nem adta meg magát, visszajöttek, kiegyenlítettek. Már csak 7 másodperc volt hátra, amikor kiszorított pozícióból, a jobbszélről Vaskó Péter betalált és újra előnyhöz juttatta a Tatai AC-t. A Vecsés még egyet támadhatott, sőt, időntúli szabaddobást is kiharcoltak, de a lövést sikerült blokkolni, így maradt a 25-24-es hazai siker.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 2.forduló:
Tatai AC – Vecsés SE Él-Team 25-24 (10-10)
legjobb tatai góldobó: Szövérdffy Szabolcs 7
„Értékes győzelmet arattunk, egy jó erőkből álló vecsési csapat ellen. Amikor kellő koncentrációval játszottunk, akkor kézben tartottuk a mérkőzést, hibáinkat viszont a legtöbbször kihasználta az ellenfél, így végig szoros volt az eredmény. Háromgólos vezetésnél jó lett volna eldönteni a találkozót, nem sikerült, a vége pedig nagyon izgalmas lett, de végül győztünk. A csapat hallatlan akarással játszott” – értékelt a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Az elején nehezen pörögtünk fel, az első félidőt végül sikerült döntetlennel zárni. A szünet után jobb lett a védekezés, előnybe kerültünk, ám a végén a Vecsés visszajött. Az utolsó másodpercekben nem mindennapi körülmények között sikerült kicsikarni a győzelmet, örülök a sikernek” – tette hozzá a találkozón 7 gólig jutó Szövérdffy Szabolcs.
junior:
Tatai AC – Vecsés 25-25 (10-16)
legjobb tatai góldobó: Fodor Gábor 7
„Nagyon álmosan kezdtünk, az ellenfél pillanatok alatt több góllal elhúzott. 1-6-nál időt kértem, a félidőig nagyjából sikerült rendezni a sorokat. A második játékrészben aztán mintha egy másik TAC-ot láttunk volna, védekezésben és támadásban is feljavultunk. Olyannyira, hogy a végén már vezettünk, kár az utolsó bekapott gólért. A második félidőben mutatott játékunk bizakodásra ad okot, voltak jó egyéni teljesítmények és csapatszinten is jól teljesítettünk” – fogalmazott Márton Ádám, a fiatalok trénere.
„Az elején nem állt össze a csapat, a keményen védekező Vecsés pedig kihasználta hibáinkat. Elmentek 8-1-re, de aztán mi is feljebb kapcsoltunk, és a kicsit feljavult a játékunk. A szünetben edzőnk többször elmondta, hogy ez egy verhető csapat, mi pedig végre elhittük, hogy sokkal eredményesebben is tudunk játszani. A keménykedés a hajrára is megmaradt, a bírók 2 piros lapot is kiosztottak. A végén nyerhettünk volna, de iksz lett, a következő mérkőzésen mindenképpen meg szeretnénk szerezni első győzelmünket – mondta Fodor Gábor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt