Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Október 15. 00:00, szerda | Helyi

Kiélezett rangadó a Dabas ellen

Kiélezett rangadó a Dabas ellen

Szoros csatában 30-28-ra alulmaradt hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Dabas ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 5.fordulójában, szombaton este.

A félidőben még 17-14-re vezettek a fekete-fehérek, ám végül a vendégeknek sikerült fordítaniuk. A juniorok 27-25-re győztek, és negyedik meccsükön már a harmadik győzelmet könyvelhették el.
Tavaly a TAC 29-23-ra nyert hazai pályán, tavasszal idegenben pedig 27-27-et értek el a fekete-fehérek. Jól kezdett a TAC, a tizedik percben 6-4 volt a hazai előny. Mindkét együttes nagyon akart, a hazai gárda ebben az időszakban egy kicsit pontosabban játszott. Kőhalmi Dániel és Kiss Ádám termelte a gólokat, így beállt a két csapat között az egy-két gólos különbség. A 17-14-es félidei állás a lefújás előtt esett tatai góllal alakult ki.
A második játékrészt a vendégek kezdték jobban, olyannyira, hogy alig két perc alatt kiegyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték (17-18). A különbség aztán kétgólosra nőtt, sőt, Kányai Róbert sérülése után 20-23-ra megléptek a dabasiak. Ekkor Kőhalmi Dániel és Schneider Patrik percei következtek és sikerült kiegyenlíteni (24-24). A hajrá azonban megint vendég góllal kezdődött, röviddel a vége előtt már 26-29-re vezettek a dabasiak. Márton Ádám találata még közelebb hozta a csapatot, de egy kínai figura végén ismét betaláltak a vendégek. Két perccel a lefújás előtt még felcsillant a remény, hiszen emberelőnybe került a TAC, de végül nem sikerült fordítani és 28-30 lett a vége.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 5.forduló:
Tatai AC – Dabas 28-30 (17-14)
legjobb tatai góldobók: Kiss Ádám 7, Kőhalmi Dániel 6
„A sok hiba ellenére nyerhettünk volna, de a második félidőre nagyon rosszul jöttünk ki. Sok könnyű gólt kaptunk, a védekezés nem volt elég agresszív, és a labda nélküli mozgásokkal is baj volt. És még így is meglehetett volna, ám támadásban kapkodtunk, nem vártuk meg a kidolgozott lehetőséget. A csapat hajtott, küzdött, kár az elvesztett két pontért” – értékelt a lefújás után Fülöp Péter vezetőedző.
„Felkészültünk az ellenfélből, és az első félidőt sikerült előnnyel zárni. Tudtuk, hogy a második játékrész sem lesz könnyebb, mégis becsúszott egy rossz sorozat, és eltűnt az előnyünk. Ilyen szintű csapatok ellen nem férnek bele a holtpontok, hiába akartunk, ma nem volt egy olyan kiemelkedő teljesítmény, ami megfordíthatta volna a dolgokat” – tette hozzá Kőhalmi Dániel.
juniorok:
Tatai AC – Dabas 27-25 (13-11)
legjobb tatai góldobók: Sajóvölgyi Dávid 8, Szurcsik Vince, Czillahó Dávid 5-5
„Kicsit álmos kezdés után belelendültünk, és a félidőre is előnnyel mehettünk. A második felvonásban is jó kapusteljesítményt és védekezést láttam, 3-4-5 góllal vezettünk. A vége egy kicsit hektikus lett, a Dabas kijött emberfogásra, de végül sikerült győzni egy jó képességű ellenfél ellen” – mondta a találkozót követően Márton Ádám, a fiatalok trénere.
„Az eleje szoros volt, de a jó védekezésnek köszönhetően előnnyel tudtunk fordulni. A csapat ma jól teljesített, a védelem a találkozó nagy részében stabilan állt a lábán. A vége egy kicsit kemény lett, én is kaptam egyet és Szerencsés Márkot is lekönyökölték, de ilyenkor a győzelem a legjobb gyógyír. A hangulat jó, most lesz egy kis szünetünk, de utána újult erővel vetjük bele magunkat a bajnokságba” – fogalmazott Kiss Máté, aki előbb balátlövőt, majd beállóst játszott a találkozón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya