Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 19. 00:00, csütörtök | Helyi

Kiemelt jelentőségű fejlesztés lett a tatabányai háromezer fős multifunkcionális sportcsarnok

Kiemelt jelentőségű fejlesztés lett a tatabányai háromezer fős multifunkcionális sportcsarnok

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Kormány a tatabányai multifunkcionális sportcsarnok beruházás megvalósításával összefüggő közigazgatósági hatósági ügyeket (49/2015. (III. 12.) Korm. rendelete). Annak érdekében, hogy az Európai Unió támogatásából finanszírozott projektek megvalósítása gyorsabb, egyszerűbb és egységesebb eljárási rendben történjék meg a rendelkezésre álló források minél hatékonyabb felhasználásával, a Kormány egyes ügyeket jogszabályban kiemelt jelentőségű üggyé nyilváníthat. A kiemelt építésügyi hatóság jelen esetben: a Tatabányai Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal jár el a kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított általános építésügyi hatósági ügyekben (ha a kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításról szóló kormányrendelet más hatóságot nem jelöl ki). Az eljárás - kis eltérésekkel - azonos az általános építéshatósági ügyeknél alkalmazottal, csak más hatóság folytatja le. A kiemelt jelentőségű ügyben a kérelmet soron kívül kell elbírálni, tehát gyorsabb, mint általános esetben.

Állami beruházásban 2017-re épülhet meg a háromezer fős multifunkcionális csarnok Tatabányán, az élményfürdő mellett. Bajnoki kézilabda-mérkőzések lebonyolítása mellett korosztályos világversenyek, valamint koncertek, gazdasági vásárok megtartására is alkalmas lesz az építmény. A kormány tavalyi határozatában a csarnok tervpályázatára 336 millió forintot biztosított. A fejlesztés a Nemzeti Sportközpontok beruházásában valósul meg és 2017 áprilisában tartanák az átadást.
A tervek szerint a csarnokban kétszer 1200 férőhelyes stabil és egy 600 férőhelyes mobil lelátó kap helyet. 22 állandó vívópástot alakítanak ki, a szakszövetséggel együttműködve ide kerülne a sportág regionális módszertani központja. A kézilabda és a vívás mellett figyelembe veszik a kosárlabda, a cselgáncs és a birkózás igényeit is a tervezéskor.
Schmidt Csaba polgármester korábban elmondta, hogy a multifunkcionális csarnok építése abba az intézkedéssorozatba illeszkedik, amellyel az önkormányzat visszaállítja a megyeszékhely egykori városközpontjának jelentőségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya