Városlista
2023. december 7, csütörtök - Ambrus

Hírek

2022. Február 21. 16:28, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kigyulladt egy ötvenlakásos társasház Essenben

Kigyulladt egy ötvenlakásos társasház Essenben

Kigyulladt egy ötvenlakásos társasház hétfő hajnalban a németországi Essenben.

A négyemeletes épülethez hajnali két órakor érkeztek a tűzoltók, és még reggel is küzdöttek a lángokkal. Az utolsó tűzfészkek kioltásával délután végeztek.

A Westviertel nevű belvárosi negyedben álló társasházban nagyjából százan laktak. Sokan pizsamában menekültek ki a lakásukból. Hárman füstmérgezést szenvedtek.

A szeles időben a lángok annyira gyorsan terjedtek, hogy a tűzoltók először nem is az oltással foglalkoztak, hanem megpróbálták kijuttatni a lakókat. Ez volt az utóbbi évek egyik legnagyobb tűzesete az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban lévő Essenben. "Munkatársaink még soha nem láttak ilyet" - nyilatkozott a városi tűzoltóság szóvivője a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaságnak.

Mindenkinek sikerült időben elhagynia az épületet, ami a többi között annak tulajdonítható, hogy minden lakásban volt füstriasztó berendezés.

A tűz oka egyelőre ismeretlen. A társasház 39 lakása kiégett, a többit a füst és az oltóvíz tette tönkre. Az épület omlásveszélyessé vált. A lakók az ingatlanokban tárolt értékeiket mind elveszítették. A városi önkormányzat gyógyszereket, tisztasági szereket és ruhákat biztosít nekik.

A társasház tulajdonosa - a tartományban több mint 120 ezer bérlakást üzemeltető Vivawest - közölte, hogy segélyalapot hoz létre a károsultaknak, azonnali támogatásként szállodában helyezi el őket, és később új lakást kínál fel mindenkinek. A többség a cég segítsége nélkül talált szállást hétfőre, így 27 ember elhelyezéséről kellett gondoskodni.

Címkék: essen, tűz, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 06. 08:03, szerda | Külföld

Az ukrán elnöki hivatal vezetője szerint a folyamatos amerikai támogatás nélkül elveszíthetik a háborút

Ukrajna elveszítheti a háborút, ha az amerikai Kongresszus akár csak elhalasztja a szavazást a további pénzügyi és katonai támogatásról - jelentette ki az ukrán elnöki hivatal vezetője kedden Washingtonban.

2023. December 05. 07:15, kedd | Külföld

Putyin a héten az Egyesült Arab Emírségekbe és Szaúd-Arábiába látogat

Vlagyimir Putyin orosz elnök a héten az Egyesült Arab Emírségekbe és Szaúd-Arábiába látogat - jelentette ki Jurij Usakov, az államfő külpolitikai tanácsadója a Life.ru hírportálnak és a Shot Telegram-hírcsatornának.

2023. December 02. 13:30, szombat | Külföld

Klímacsúcs - Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

2023. December 01. 12:43, péntek | Külföld

Holland választások - A hivatalos végeredmény megerősítette a Szabadságpárt választási győzelmét

A holland választási iroda a hivatalos végeredmény közzétételével megerősítette a Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) győzelmét a november 22-én tartott előrehozott választásokon