Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Szeptember 07. 12:44, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Kilenc élet - Macskás vígjáték sztárszínészekkel

Kilenc élet - Macskás vígjáték sztárszínészekkel

Állatos vígjátékot piacra dobni szinte biztos siker, a Kilenc élet (Nine Lives) című macskás családi filmet rutinos amerikai sztárok, Kevin Spacey és Christopher Walken szórakoztató alakítása teszi teljessé.

A filmet csütörtöktől vetítik a magyarországi mozik.

A történetben Tom Brand (Kevin Spacey) vakmerő milliárdos, akinek cége a legmagasabb amerikai felhőkarcoló építését fejezi be, de közben hanyagolja családját. Kislánya (Malina Weissman) születésnapjára egy macskát szeretne, de apja ki nem állhatja a macskákat. Végül mégis megveszi Szőrmók urat egy furcsa kisállat-kereskedőtől, Felix Perkinstől (Christopher Walken), ám Tomot szörnyű baleset éri, ami után a macska testében éled újjá.

A rendező Barry Sonnenfeld kasszasiker filmjei között szerepel az Addams Family - A galád család, a Szóljatok a köpcösnek! és a Wild Wild West - Vadiúj vadnyugat. A forgatókönyvet Matt Allen, Gwyn Lurie és Caleb Wilson írta, az operatőr a német Karl Walter Lindenlaub (A sakál, Delfines kaland) volt.

"Az emberek leginkább a sötétebb, gonoszabb karakterekkel azonosítanak, ezért a film nagyszerű lehetőség volt számomra, mert imádok vígjátékot készíteni" - idézte az Oscar-díjas Kevin Spaceyt a Kilenc élet hazai forgalmazója, a Big Bang Media sajtóanyaga.

A film másik Oscar-díjas nagyágyúja, a 73 éves Christopher Walken játssza az excentrikus kisállat-kereskedőt, Felix Perkinst. Walken civilben macskaszerető és már sok cicája volt.

A főszereplő nejét, Larát Jennifer Garner alakítja, lányukat, Rebeccát Malina Weissman, aki 2014-ben a Tini nindzsa teknőcökben debütált a filmvásznon.

A vizuális effekteket felügyelő Craig Hayes kapta a feladatot, hogy keverje a film valós macskáit a számítógép által generáltakkal. Szőrmók urat hat különböző macska játssza, valamennyi külön kiképzést kapott, hogy bizonyos feladatokat teljesítsen.

A rendező Barry Sonnenfeld súlyosan allergiás a macskákra és kifejezetten kérte, hogy a filmben szereplő cicák a szibériai erdei fajtához tartozzanak, mert az hipoallergén.

"A macskák szinte mindent meg tudnak tanulni, amit egy kutya tud. A különbség az, hogy meg kell őket jutalmazni valamivel, amire vágynak. A kutyák szívesen újra csinálják, a macskák azt nézik, ok, de miért jó ez nekem?" - fejtette ki Christie Miele, az egyik macskabetanító.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.