Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 04. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Öko-játszótér a Margitszigeten

Öko-játszótér a Margitszigeten

Megkezdődik az első magyarországi öko-játszótér építése a Margitszigeten a „Green Sweden 2011” program keretein belül.

A kivitelezési munkálatokkal a Főkert Nonprofit Zrt.-t bízta meg Budapest Főváros Önkormányzata. A játszóteret várhatóan szeptemberben adják át - tájékoztatott a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt.

A Budapesti Svéd Nagykövetség, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint hét svéd vállalat partnerségével létrehozott programsorozat következő állomása egy öko-játszótér építése a Margitszigeten, Budapest Főváros Önkormányzatával, a Green City Tanáccsal, valamint a Környezeti Nevelési Egyesülettel szorosan együttműködve.

Ennek fontos küldetése, hogy az ökologikus gondolkodást már a játszótéren is közvetítsék a gyerekek felé. Az épülő margitszigeti öko-játszótér a kisgyerekkortól egészen az idősebb korosztályig kiszolgálja az igényeket, valamint lehetőséget teremt óvodás és kisiskolás csoportok környezeti oktatására, környezettudatossá nevelésére is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: játszótér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.