Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. Április 30. 08:36, csütörtök | Helyi sport

Kodály iskola sikere a diákolimpia országos elődöntőjében

Kodály iskola sikere a diákolimpia országos elődöntőjében

A Móri Wekerle Sándor Szabadidőközpont adott otthont a Fejér Megyei Diáksport Egyesület által megszervezett, kézilabda diákolimpia országos elődöntőnek a IV. korcsoportban.

Megyénket megyei bajnokként a Kodály Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. és 8. osztályos tanulói képviselték.
A 4 csapatos elődöntőben részt vettek még Fejér megyéből a Bakonycsernyei Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Győr-Moson-Sopron megyéből az Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti iskola, Gimnázium és Kollégium, valamint Somogy megyéből a Csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium.

Az elődöntő lebonyolítása sorsolással kezdődött. Csapatunk az előzetesen legerősebb ellenfélnek tartott csurgói csapatot kapta az első meccsen. Mivel a lebonyolítás szerint minden csapat 2 mérkőzést játszott, ezért az első két meccs győztesei játszhattak később a 8 csapatos országos döntőbe jutásért. Ahhoz tehát, hogy a kitűzött célt teljesítse a csapat, a döntőbe jutás, mindkét mérkőzést meg kellett nyernünk.

Nem úgy indult a Csurgó elleni mérkőzés ahogy szerettük volna. Csapatunk nem tudott előnyt kiharcolni a félidő folyamán. A védekezésünk nem állt össze, a kapusbravúrok is elmaradtak. Felváltva estek a gólok, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Félő volt, hogy ha egy-egy támadásba hiba csúszik elmehet az ellenfél. Sajnos ez meg is történt mert a 18. percben 12-10-re vezetett a Csurgó. A 20 perces félidő vége előtt visszajöttünk -1 gólra, sőt időntúli 7m-est is dobhattunk, ami kimaradt, így 1 gólos hátrányból mentünk pihenni a szünetben. Árpi bácsi rendet tett a fejekbe a két félidő között és ez a második félidő elején már meg is látszott. 1-1 gól után 4-et lőttünk zsinórban, majd ismét egyet lőtt az ellenfél és utána mi lőttünk 6-ot. Ezzel a második félidő 15. percében már 23-15-re vezettünk. A végén a cserék is játéklehetőséghez jutottak így alakult ki a 26-18-as végeredmény.
Az eredmény nagy arányú győzelmet, könnyű mérkőzést mutat, az első félidőt leszámítva valóban az is volt. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk.

A csapat tagjai: Buzási Ádám, Kádár Kevin, Barna László, Nagy Mihály(2), Bagi Balázs(3), Székely Mátyás(1), Barabás Zsolt(3), Farkas Bence(3), Horváth Milán(5), Papp Domonkos(4), Gyurmánczi Ádám(4), Hornyák Vendel, Kamocsai Bendegúz(1), Zovits Zalán.

Ezzel bejutottunk a torna döntőjébe, ahol a Bakonycsernyei Ált. Iskola volt az ellenfél.
Az már az első meccsük alapján látható volt, hogy gyengébb játékerőt képviselnek mint a Csurgó. Ettől függetlenül nem lehetett félvállról venni a találkozót. Talán a legerősebb összeállításban kezdtünk, mert egy pillanatra sem akartuk kiengedni a kezünkből a játék irányítását. Összeszedetten jól játszottunk, sok labdát szereztünk és az ellenfél legkisebb megingását is könyörtelenül kihasználtuk. Az első félidőben könnyed játékkal 20-5-re vezettünk. A második játékrészben mindenki lehetőséget kapott és az erejükkel teljesen elkészülő ellenféllel szemben, nagy arányú győzelmet arattunk.
Végeredmény 44-11.

A csapat tagjai: Buzási Ádám, Kádár Kevin(3), Barna László(6), Nagy Mihály(4), Bagi Balázs(9), Székely Mátyás, Barabás Zsolt(2), Farkas Bence(4), Horváth Milán(4), Papp Domonkos(5), Gyurmánczi Ádám(sérült), Hornyák Vendel(2), Kamocsai Bendegúz, Zovits Zalán(5).

A mai napon aratott két győzelmünkkel biztosítottuk helyünket az országos döntőben (8 csapat).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói