Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Szeptember 10. 09:14, csütörtök | Sport

Kodály kézilabda (Grundfos U12 + U14 Tatabánya) Nemzetközi Schmelzer kézilabda kupa Bécs

Kodály kézilabda (Grundfos U12 + U14 Tatabánya) Nemzetközi Schmelzer kézilabda kupa Bécs

A négy különböző nemzet 16 csapata mérkőzőtt meg az U14 és U12-es korosztályban Bécsben a hétvégén

A Kodály Zoltán Általános Iskola 8-adikos csapata Horváth Árpád és Jackó László vezetésével a 3. míg az U12 csapat a második helyet szerezték meg.

U14 csoportmérkőzések:

Tatabanya Kodaly (HUN): Unixon Tigers Korneuburg (AUT) 29: 18
Vöslauer HC/2 (AUT): Tatabanya Kodaly (HUN) 18: 26
Tatabanya Kodaly (HUN): SU Falkensteiner Katschberg St. Pölten (AUT) 29 : 11
WAT Atzgersdorf/1 a.K. (AUT): Tatabanya Kodaly (HUN) 16: 28

A csoportmérkőzések során, könnyed gyors játékkal sikerült megszerezni a csoportelsősséget. Egyedül a Vöslauer HC gárdája jelentett némi kihívást, de némi bizonytalanság után ezen a mérkőzésen is hamar összekapták magukat a srácok, és a második félidőben már magabiztos előnyre tudtak szert tenni.

A legjobb 8 közé jutásért a D csoport második helyezettjével csaptunk össze (WAT Atzgersdorf/2), és egy parázs első félidőt követően, végül is magabiztosan 23:15 re sikerült legyőzni az osztrák ellenfelet. A döntőbe jutásért aztán a végig jó formában szereplő WAT Fivers Margareten gárdája ellen sajnos igencsak meg gyűlt a baja a tatabányai srácoknak. A végig kiélezett szoros mérkőzés második félidejében több bosszantó hiba után az ellenfél könyörtelenül kihasználva a megingásainkat több góllal is ellépet, amit sajnos már nem lehetett behozni. Az osztrák csapat 21:18 -as összesítéssel megérdemelten jutott a döntőbe, ahol később az első helyet is megszerezte az Unixon West Wien csapta ellen.

Volt tehát mit helyre tenni a fejekben a bronz mérkőzésre, ahol is a szerb HC Subotica Mavla csapatával találkoztunk. A szélsőink jelentősen feljavult játékának köszönhetően az első félidőben végig vezetve 3 gólos előnnyel indultunk neki az utolsó játékrésznek. A második félidőt sokkal jobban bíró tatabányai csapat végül is kiütés szerű győzelmet aratott, amit a szerb csapat nem igazán tudott feldolgozni. A végére erejükkel és mentális tartásukkal teljesen elkészült ellenfeleink kézilabdáshoz méltatlan szabálytalanságait sajnos nem torolták meg következetesen a bírók. Így történhetett meg, hogy az utolsó percekben egy sípszó után az egyik szerb fiú térden rúgta a szélsőnket akinek innen is jobbulást kívánunk. Dicséretes hogy csapatunk ennek ellenére is higgadt tudott maradni és megérdemelten nyert 11:21 arányban.

A csapat tagjai: Bogyó Benedek, Hornyik Vendel, Papp Domonkos, Bagi Balázs, Barna László, Árendás Bence, Kucsera Máté, Marx Dominik, Goor Tibor, Hidi Olivér, Major Bálint

U12 csoportmérkőzések:

Tatabanya Kodaly (HUN): UHC Tulln/1 (AUT) 12: 4
Unixon Est Wien (AUT): Tatabanya Kodaly (HUN) 3: 12
Tatabanya Kodaly (HUN): HC Subotica Mavla (SRB) 21: 5
SU Falkensteiner Katschberg St. Pölten (AUT): Tatabanya Kodali (HUN) 2: 17
A legjobb nyolc közé jutásért:

Tatabanya Kodaly (HUN): HSG Bärnbach/Köflach/1 (AUT) 20 : 2
a döntőbe jutásért:

WAT Fünfhaus/GRG15Schmelz/1 (AUT) : Tatabanya Kodaly (HUN) 9 : 17

U12 Döntő:
Tatabanya Kodaly (HUN) : Krka/1 (SLO) 11 : 16
U12 csapat tagjai: A csapat tagjai: Darmstedter Máté, Paxy Olivér, Halmi Szabolcs, Barsi Kristof, Rózsa Dávid, Krancz Kolen, Tóth Barna, Bodnár Ádám, Sárai Levente, Szeles Krisztofer, Hocsák Balázs, Kolozsi Kornél, Horváth Benedek

A csapat vezetője: Horváth Árpád és Jaczkó László

Címkék: kodály kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.