Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. December 04. 08:12, szerda | Helyi sport

Kodály kéziseinek újabb sikerei!

Kodály kéziseinek újabb sikerei!

Ismét mozgalmasan telt a tatabányai Kodály-iskolai fiú kézilabdázóinak hétvégéje.

A hatodikosok a csehországi Zubriban, egy meghívásos nemzetközi tornán szerepeltek, ahol az előkelő harmadik helyen végeztek a fiatalok.
A 12 csapat 3 csoportban kezdte meg a küzdelmeket. A tatabányai fiúk a hajnali indulás és a 400 km utazás után az első két mérkőzésen kissé enerváltan kézilabdáztak, de az első derbit sikerült 3 góllal nyerni, majd a második összecsapáson döntetlen eredmény született az Újezd csapata ellen. Az utolsó csoportmérkőzésen könnyed győzelemnek örülhettek a kodályosok, így a hatcsapatos felsőházba jutottak.
A szombati nap negyedik mérkőzését – immár a legjobb hat között - a későbbi győztes Olmuci Sokol Centrum Haná ellen játszotta a csapat. Sajnos megfélemlítette a fiúkat a tehetséges cseh társulat agresszív védekezése, és a bírók sem álltak a helyzet magaslatán, három lőtt góllal nem volt esély a jó eredményre, a végére 9:3 arányban alulmaradt a Kodály-iskola gárdája. A középdöntős csoportban hátralévő két mérkőzésre Horváth Árpád rendet tett a fejekben, aminek meg is lett az eredménye: a Tatran Presov és a Hlohovec elleni összecsapáson nem volt veszélyben a győzelem, így másnapra már csak a dobogós helyezések eldöntése maradt.
A torna második napjára 1 mérkőzése maradt a csapatnak, mégpedig a helyi HC Zubri volt az ellenfél. Sajnos az első félidőben kijött az előző nap lejátszott 6 mérkőzés utáni fáradtság: kifejezetten dekoncentráltan játszottak a srácok, négy gól előnyt adva a házigazdáknak. A második félidőre már felpörgött a csapat, de ez már csak arra volt elég, hogy megközelítsék az ellenfelet, fordítani sajnos nem tudtak, így a szépen csillogó bronzérem került a kodályos fiúk nyakába.
Eredmények:
Kodály – Velka Bystrice 12:9, Kodály - Újezd 13:13, Kodály – HC Zubri „B” 15:4, Kodály – Haná 3:9, Kodály – Tatran Presov „A” 19:15, Kodály – Sparta Hlohovec 16:5, Kodály – Zubri „A” 10:13

A bronzérmes csapat tagjai: Papp Dominik, Major Bálint, Nagy Mihály, Sáhó Marcell, Árendás Bence, Barna László, Bagi Balázs, Stadtmüller Balázs, Papp Domonkos, Zovits Zalán, Kádár Kevin, Gyurmánczi Dániel

A csapat trénere: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára