Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Április 27. 07:37, szerda | Belföld
Forrás: mti

Költségvetés - A kormánypárt a többletforrásokat emeli ki, az ellenzék szerint csak szűk csoportokon segít az új büdzsé

Költségvetés - A kormánypárt a többletforrásokat emeli ki, az ellenzék szerint csak szűk csoportokon segít az új büdzsé

Eltérően látja a kormánypárt és az ellenzék az új költségvetés részleteit:

A Fidesz szerint jelentősen nőnek az egészségügy és a köznevelés forrásai, valamint az adókedvezmények, az ellenzéki pártok viszont úgy látják, csak egy szűk rétegen segít, és nem a lényegre koncentrál a büdzsé.
A Fidesz-frakció közölte: a jövő évi költségvetés biztosítja, hogy 2017-ben mindenki léphessen egyet előre; a gazdasági növekedésből származó bevételeket a családokra, további adócsökkentésre és az otthonteremtési program folytatására fordítják.

Tovább nőhet a kétgyermekesek családi adókedvezménye, 27 százalékról 5 százalékra csökken a tej, a tojás és a baromfihús áfája. Folytatódik a pedagógusok, a rendőrök, a katonák életpályaprogramja, és már zajlanak az egyeztetések az egészségügyi, a szociális dolgozók bérrendezéséről - sorolták.

A Demokratikus Koalíció a költségvetés kedden benyújtott tervezetének adatait úgy értelmezi, hogy az "Orbán-rezsim" és a Fidesz számára továbbra sem az ország érdekei fontosak.

Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében önleleplezőnek nevezi, hogy hat év kormányzás után a kormányzat akkor akarja az egészségügyet a költségvetés nyertesévé nyilvánítani, miután "tönkretették az orvosokat, az ápolókat és a betegeket".

A Jobbik alelnöke a függőség és a "kiszáradt gazdaság" büdzséjeként hivatkozott a kormány kedden benyújtott javaslatára. Z. Kárpát Dániel budapesti sajtótájékoztatóján jelezte: noha a javaslatot teljességében még nem ismerik, a sarokszámok egyértelművé teszik a helyzetet.

Radikális változtatást sürgetett az LMP. Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes átgondolatlannak ítélte a büdzsét, mondván, míg néhány hete még hiány nélküli javaslatot ígért a kormány, az uniós források gyors kiszórása érdekében mégis nagyobb lesz a deficit jövőre, mint idén. Szerinte minderre csak azért van szükség, hogy a fejlesztési forrásokból minél többet lophassanak el a kormányhoz közel állók.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a 2017-es költségvetés az emberek 80 százalékának a leszakadást jelenti. Szelényi Zsuzsanna, az Együtt - a Korszakváltók Pártja politikusa önzőnek és rövidlátónak nevezte a jövő évi büdzsét.

A kormány technikai pontosítások miatt csak az esti órákban bocsátja az Országgyűlés rendelkezésére a jövő évi költségvetésről szóló javaslatát, amely ezt követően válik elérhetővé a parlament honlapján.

Címkék: költségvetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során