Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Július 08. 09:23, péntek | Helyi

Komplex közlekedésfejlesztés Bánhidán

Komplex közlekedésfejlesztés Bánhidán

Városunk polgármestere Schmidt Csaba, valamint Ablonczy Dánielné képviselő asszony számolt be arról, hogy több mint 5 kilométer hosszan létesül új kerékpárút a városban:

az Erdész úti és Síkvölgyi úti kerékpárút összekötése mellett a jövőben a Kossuth Lajos utca és az Összekötő út között is kerékpáros nyomjelzés segíti majd a közlekedőket. A 470 millió forint összértékű fejlesztés a Polacsek köz átépítésével fog megvalósulni, ahol a gyalogos közlekedés biztosítása mellett alakítanak ki új utat és kerékpárutat; valamint új körforgalom kerül kiépítésre a bánhidai „Két kard” emlékműnél.

Önkormányzatunk elkötelezett amellett, hogy további kerékpárutak létesüljenek Tatabányán, ezért 2016. év elején a közgyűlés jóváhagyásával városunk támogatási kérelmet nyújtott be a „TOP-6. Fenntartható városi közlekedésfejlesztés" című felhívás keretében. Mivel a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásra érdemesnek ítélte a pályázatot, így megkezdődhet az 5,1 km hosszú kerékpárút létesítése: a 470 millió forintos összköltségű beruházás 362 millió forintos TOP-támogatással és 108 millió forint önkormányzati önerővel valósulhat meg.

A projekt célja, hogy 2018 nyaráig az Erdész úti és Síkvölgyi úti kerékpárút összekötésével közvetlen kapcsolat létesüljön a Síkvölgyi temető és a Tata-Tatabánya kerékpárút között, valamint a Kossuth Lajos utca és az Összekötő út között kerékpáros nyomjelzés segíti majd a közlekedőket. A fejlesztés Bánhida és Dózsakert lakossága számára is jelentős előrelépés: ezentúl kerékpárúton is elérhetővé válnak a kórház, a városközpont és a kormányhivatal szolgáltatásai is. A beruházás a CO2 kibocsátás csökkenésével hozzájárul környezetünk védelméhez, valamint az új útnak és körforgalomnak köszönhetően Bánhida „fő utcájának” megközelítése, valamint a közlekedés biztonsága is jelentősen javulni fog.


A tervezett kerékpáros útvonal az Erdész út és a Skívölgyi út között:
Síkvölgyi út – Kossuth Lajos utca mellett – Kossuth Lajos utca végén újonnan létesítendő körforgalom – Polacsek köz (gyalogos közlekedés biztosítása mellett új út és kerékpárút) – Madách Imre utca - Dózsa György út mellett – Erdész út, valamint leágazás a Bánhidai lakótelep 402-405-től a Bánhidai lakótelep 201-206 és a 111-116 számú épületek előtt a Turul utcáig (Szent Borbála Kórház) majd onnan a Dózsa György útig.

A tervezett kerékpáros útvonal a Kossuth Lajos utca és az Összekötő út között:
Kossuth Lajos utca –Vértes utca és a Moravcsik utca – Skrováni Imre utca – Új sor – Összekötő út (KEM Kormányhivatal)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya