Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Június 15. 06:00, szerda | Külföld
Forrás: MTI/Fotó: politiadefrontiera.ro

Koporsószállító autóban próbált Magyarországra szökni 36 migráns

Koporsószállító autóban próbált Magyarországra szökni 36 migráns

Koporsószállító kamionban próbált Romániából Magyarországra szökni 36 illegális bevándorló - közölte kedden honlapján a román határrendészet.

Az eset még szombaton történt, de a határrendészet csak az ortodox pünkösd utáni első munkanapon számolt be róla. A román sofőr által vezetett, Romániában bejegyzett kamion Olaszországba tartott a koporsórakománnyal, amikor a Nagylak 2 - Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a határrendészek tüzetesen átvizsgálták. A határrendészet rövid videót is közölt arról, hogy az egymásra rakott koporsók közül miként másznak ki az illegális bevándorlók.

A közlemény szerint a 36 tagú csoportot 19 bangladesi, hét indiai, hét pakisztáni, és három marokkói alkotta. Valamennyien törvényesen érkeztek Romániába, ahonnan Nyugat-Európa felé szerettek volna továbbutazni.

Amint a határrendészet közölte: a gépkocsivezető ellen embercsempészet, az utasok ellen pedig illegális határátlépési kísérlet miatt indult eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.