Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2011. December 05. 13:20, hétfő | Belföld
Forrás: hajdupress.hu

Korábban halnak az elváltak?

Korábban halnak az elváltak?

Egy tanulmány szerint azok, akik véget vetettek házasságuknak, nagyobb eséllyel halnak meg fiatalon, mint akik férj és feleségként élik le életüket.

A válások száma évről évre növekedő tendenciát mutat a nyugati kultúrában, mely akár az egészségünkre is ártalmas lehet. Az Arizonai Egyetem három munkatársa, David Sbarra, Rita Law és Robert Portley által jegyzett kutatás szerint kapcsolat lehet a válás és a korai halálozás között.

A kutatók 32 korábbi felmérés adatait vizsgálták, melyben összesen 11 országból, 6,5 millió ember vett részt.

Eredményeik azt mutatták, hogy ez elváltak esetében 23%-al nagyobb a 65 év alatti halálozás esélye, mint azoknál a társaiknál, akik nem bontották fel házasságukat. Az eredmények minden vizsgált országban azonosak voltak.

Felmerül természetesen a kérdés, hogy a válás tényleges okozója-e a haláleseteknek. A kutatók felhívták a figyelmet arra, hogy az eredményt több olyan tényező is befolyásolja, mely egyszerre okozhat korai halált és válást. Ilyen például az agresszivitás, a depresszió, vagy az alkohol-, illetve drogfüggőség.

Címkék: tanulmány

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 18:06, szerda | Belföld

Hat-hétszáz hajót várnak az idei Kékszalagra

Az előnevezések alapján hat-hétszáz hajót várnak a csütörtökön rajtoló 51. Kékszalag Nagydíjra – közölték a verseny szervezői szerdán Balatonfüreden.

2019. Július 17. 16:05, szerda | Belföld

Még tart a június végi vihar okozta károk felszámolása

Még mindig tart Szabolcs-Szatmár-Bereg megye bizonyos részein a június végi vihar okozta károk felszámolása – hangzott el szerdán az M1-en.

2019. Július 17. 11:54, szerda | Belföld

Most a gázolaj drágul

A Mol 2 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a benzin ára viszont nem változik - értesült az MTI piaci forrásokból szerdán.

2019. Július 17. 10:53, szerda | Belföld

Több mint negyven fürdő vesz részt a Strandok éjszakáján

Július 26-án tartják a Strandok éjszakáját, a 10. évét ünneplő rendezvényhez idén több mint 40 fürdő csatlakozott országszerte