Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. Október 14. 09:30, kedd | Helyi

Környén is serénykedtek az önkéntesek

Környén is serénykedtek az önkéntesek

Nagyjából 8 ezer fiatal kezdte meg országszerte pénteken három napon át tartó önkéntes munkáját a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes ifjúsági akció keretein belül

Környén szombat délelőtt, a katolikus plébánia udvarán, a Tata felé vezető út és a tagyosi vízfolyás mentén szorgoskodtak a fiatalok.
A katolikus, a református és az evangélikus egyház által közösen szervezett ifjúsági akció célja, hogy népszerűsítse az önkéntességet, és felhívja a figyelmet, hogy együtt, összefogva, nagy dolgokra vagyunk képesek, és sokat tehetünk környezetünkért, és másokért.
A 72 óra kompromisszum nélkül ökumenikus ifjúsági akció évről-évre nagyobb támogatást és népszerűséget kap: idén már közel tízszer annyi önkéntes vesz részt az akcióban, mint hét évvel ezelőtt, az első magyarországi 72 óra kompromisszum nélkül programban. Mindez igazolja, hogy helye van hazánkban ennek a kezdeményezésnek, a fiatalok készek rá, hogy áldozatot hozzanak másokért, csak fel kell hívni a figyelmüket ennek a szükségességére, és lehetőségére.
Komárom-Esztergom megyében az evangélikus egyház részéről a tatabányai Vertényi Domonkos, valamint Környéről Nagy Péter református tiszteletes látta el a koordinátori teendőket. Mint Nagy Pétertől megtudtuk, Esztergomban, Nyergesújfalun, Kocson, Környén és Tatabánya több helyszínén vártak különböző teendők az önkéntesekre. Környén a helyi fiatalok mellett a tatai református egyházközségnél jelentkezők végeztek munkálatokat szombat délelőtt: a kísérőkkel együtt 23 fős csapat háromfelé válva a katolikus plébánia udvarát igyekezett a lehetőségekhez mérten megszépíteni, mellette a Tata felé vezető út mentén gyűjtötték össze a hulladékot, illetve a tagyosi vízfolyás országos közút melletti szakaszát tisztították meg.
A háromnapos összefogást 2007-től szervezik meg ökumenikusan, országos szinten. 7 évvel ezelőtt 40 projekthelyszínen, településen 1100 résztvevő végzett szociális, vagy ökológiai feladatokat, az önkéntesek létszáma idén már elérte a 8 ezret.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya