Városlista
2023. december 7, csütörtök - Ambrus

Hírek

2011. Október 05. 07:29, szerda | Kék hírek
Forrás: OrintPress

Korszerű felszereléssel érkeznek a helyszínre

Korszerű felszereléssel érkeznek a helyszínre

Az Országos Mentőszolgálat, a Pécsi Gyermek Klinika és a Gyermekmentő Alapítvány együttműködése nyomán Pécsett is szolgálatba állt a legmagasabb szintű helyszíni életmentő ellátást biztosító gyermek-mentőorvosi egység.

A gyermek-mentőorvosi kocsi szakorvosokkal és teljes körű, korszerű felszereléssel tud segíteni Pécsett, illetve a város 60 kilométeres vonzáskörzetében a súlyos állapotú betegeken – közölte a Hírtv.

A kocsi szakmai irányítását az Országos Mentőszolgálat végzi - ők fizetik a dolgozók bérét is. Az autó a gyermekgyógyászati klinikán állomásozik. A kocsi nem szállít betegeket - elsődleges feladata, hogy a balesetet szenvedett gyerek állapotát a helyszínen stabilizálja. „Pécs most már az ötödik olyan nagyváros Magyarországon, ahol a legmagasabb szintű gyermekellátás érkezhet a helyszínre akkor, ha nagy baj van. Mindenképpen megnyugtató az a fejlesztés, és az a tervünk, hogy az ország más régióiban is végrehajtsuk a jövőben” - nyilatkozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 07. 13:44, csütörtök | Kék hírek

Katalizátorokból kinyert nemesfémekkel illegálisan kereskedő cégre csapott le a rendőrség

Katalizátorokból kinyert nemesfémekkel illegálisan kereskedő cég kerepesi telephelyére csapott le a rendőrség és a társhatóságok

2023. November 30. 08:16, csütörtök | Kék hírek

Amerikai katonának adta ki magát, több alkalommal is utalt neki pénzt a magyarországi nő

A balatonalmádi sértett megismerkedett egy magát amerikai katonának valló személlyel az egyik közösségi portálon.

2023. November 29. 17:27, szerda | Kék hírek

Elítélték a tanárt, aki kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt

Nem jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Püspökladányi Járásbíróság azt a tanárt, aki iskolája kiskorú diákjával folytatott szerelmi viszonyt

2023. November 24. 10:15, péntek | Kék hírek

Másfél év alatt 171 millió forintot szerzett idős áldozatától a csaló

Különösen nagy kárt okozó csalás, sikkasztás és gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy idős, beteg embert kihasználó 52 éves férfi ellen.