Városlista
2024. július 15, hétfő - Henrik

Hírek

2011. Október 05. 07:29, szerda | Kék hírek
Forrás: OrintPress

Korszerű felszereléssel érkeznek a helyszínre

Korszerű felszereléssel érkeznek a helyszínre

Az Országos Mentőszolgálat, a Pécsi Gyermek Klinika és a Gyermekmentő Alapítvány együttműködése nyomán Pécsett is szolgálatba állt a legmagasabb szintű helyszíni életmentő ellátást biztosító gyermek-mentőorvosi egység.

A gyermek-mentőorvosi kocsi szakorvosokkal és teljes körű, korszerű felszereléssel tud segíteni Pécsett, illetve a város 60 kilométeres vonzáskörzetében a súlyos állapotú betegeken – közölte a Hírtv.

A kocsi szakmai irányítását az Országos Mentőszolgálat végzi - ők fizetik a dolgozók bérét is. Az autó a gyermekgyógyászati klinikán állomásozik. A kocsi nem szállít betegeket - elsődleges feladata, hogy a balesetet szenvedett gyerek állapotát a helyszínen stabilizálja. „Pécs most már az ötödik olyan nagyváros Magyarországon, ahol a legmagasabb szintű gyermekellátás érkezhet a helyszínre akkor, ha nagy baj van. Mindenképpen megnyugtató az a fejlesztés, és az a tervünk, hogy az ország más régióiban is végrehajtsuk a jövőben” - nyilatkozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.

2024. Július 11. 08:01, csütörtök | Kék hírek

Szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki disznóölés után a feleségébe döfte a csontozókést

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt három év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki tavaly november végén, disznóölés után megszúrta feleségét a csontozókéssel