Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Február 24. 13:23, péntek | Helyi

Korszerűsítés a Vértes Volánnál

Korszerűsítés a Vértes Volánnál

A Vértes Volán Zrt. tatabányai telephelyén a nagycsarnok és a raktárépület korszerűsítése zajlik. A honlapon pedig új menetrendi és térképes útvonaltervező program található.

Félidejéhez érkezett a Vértes Volán Zrt. tatabányai telephelyén lévő nagycsarnok és a raktárépület korszerűsítése. Jól haladnak a munkálatok, melyek során hőszigetelés került a falakra, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtési- és melegvíz-ellátó rendszert és szabályozhatóvá teszik azt. A KEOP-5.3.0/A/09-2010-0422 jelű pályázaton elnyert 103 millió forintos forrás a teljes bekerülési költség hetven százalékát teszi ki.
A kivitelező Vemévszer Építő- és Szerelőipari Kft. szakemberei által elvégzett beruházás tizenöt esztendő alatt térülhet meg. A homlokzat hőszigetelése ezekben a napokban fejeződött be, amely a munka látványosabb részét jelenti csakúgy, mint az új tetőszerkezet. Összesen 3700 négyzetméternyi födémre, valamint 1250 négyzetméternyi homlokzati felületre került szigetelés. 286 ablakot, 22 ajtót, és 4 garázskaput cseréltek ki.
A közlekedési társaság tatabányai telephelyén zajló projekt célja a létesítmények hőtechnikai tulajdonságainak javítása. Ezzel együtt gazdaságosabban üzemelhetnek a hőtermelő berendezések, csökkenhet a fűtési hőveszteség és nem utolsó sorban a CO2 kibocsátás.
Az elavult épületek nem feleltek meg a modern kor követelményeinek, ezért van szükség a felújításra. A korszerű környezetvédelmi szabványokhoz képest az eddigi állapot kétszeres-háromszoros energiamennyiség felhasználását igényelte. Az anyagi megtakarítás mellett a munkakörülmények javulásában is érzékelhető lesz a felújítás hatása. A beruházás nem okoz fennakadást a műhelyek használatában. A járműjavítás jelenleg is zavartalanul folyik.

A Vértes Volán Zrt. honlapján új menetrendi és térképes útvonaltervező program áll az érdeklődők rendelkezésére a tatabányai helyi járati közlekedésről. A www.vertesvolan.hu menetrend/helyi járatok menüpontban elérhető felületen többféle lehetőség közül választhatnak a felhasználók. A klasszikus menetrend mellett térképes útvonaltervezővel az adott megállótól, - mint kiindulási pont - a célállomásig végigvezethető, milyen járatokkal, mennyi idő alatt lehet eljutni a város különböző területeire. Praktikus, hogy a menetidőt a megadott útvonalra számítja ki a program és a gyalogos közlekedést is jelzi – átszállásnál, vagy a buszmegállóba való eljutással.
Mind a Tatabányára érkezők, mind pedig az itt élők számára jó tájékozódási lehetőséget kínál a program, melyet saját beruházásban helyezett üzembe a Vértes Volán Zrt. Az összességében 2 millió forintos fejlesztés alapja lehet annak az adatbázisnak, amely alkalmas támogatni a forgalomirányítás feladatait is.

A vállalat évente 14 millió kilométert teljesít, 267 autóbuszt tart üzemben és 17 millió utazást bonyolít le. Dolgozóinak száma 736, ebből 405 autó buszvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya