Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Március 13. 15:32, kedd | Helyi
Forrás: www.mti.hu

Korszerűsítik Tata távfűtőrendszerét

Korszerűsítik Tata távfűtőrendszerét

Korszerű vezetékekre cserélik a tatai távfűtést biztosító gerinchálózat harmincévesnél idősebb csöveit.

Az ellátási biztonság megteremtésére 254 millió forintot fordítanak, az összeg felét pályázaton nyerte el az önkormányzat - mondta a város polgármestere kedden az MTI-nek.
Michl József (Fidesz-KDNP) hozzátette: jelenleg egy gázzal és egy faaprítékkal üzemelő egység szolgáltatja a távfűtést, ezek egymástól távol vannak. A két fűtőművet összekötő, nagy átmérőjű, mintegy 500 méteres vezeték egy részét újra kell cserélni, mert a talajvíz miatt jelentős a hőveszteség és csövek erősen korrodáltak.
Közlése szerint a két fűtőmű biztonságos összeköttetése azért is létkérdés, mert a gáz árának folyamatos emelkedése miatt a gázkazánokat később kiiktatják a rendszerből és csak faaprítékból tervezik megvalósítani a hőtermelést a Komárom-Esztergom megyei városban.
A beruházás során számos tömbházba saját, egyedileg szabályozható hőközpontot építenek be, ezzel csökkenthető a hőveszteség, illetve az eddigieknél jobban figyelembe lehet venni a lakók igényeit.
Tatán 1800 lakásban és száz közületi fogyasztónál van távfűtés. A 17 embert foglalkoztató szolgáltató éves bevétele a gázmotorokkal termelt áram átvétele nélkül 410 millió forint, a kapcsolt áramtermeléssel korábban elérte az 550 milliót. Az önkormányzati tulajdonú társaság a nem fizető fogyasztók és a korábban elmaradt áremelések miatt jelentős likviditási problémákkal küzd. A város költségvetésből 2011-ben 80 millió forintos támogatást kaptak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya